Тези 3 типа хора определено трябва да приемат колаген всеки ден

24130
Тези 3 типа хора определено трябва да приемат колаген всеки ден
Снимка: iStock

Истината е, че секи може да се възползва от приема на колаген. Колагенът е най-изобилният протеин в човешкото тяло, намиращ се в нашите сухожилия, връзки, кожа, мускули, кости и кръвоносни съдове, но той намалява с възрастта, така че осигуряването на вашите естествени резерви определено е добра идея.

Въпреки това, има някои хора, които наистина могат да видят резултати от добавянето на колагенови добавки към своята рутина.

1. Имате фини линии

Издайнически знак, че трябва да започнете да използвате колаген? Фини линии, особено такива, които не изчезват след ощипване на кожата ви. Фините линии често се смятат за бебешки бръчки. Тези по-слаби гънки могат да се превърнат в по-дълбоки бръчки по-късно, поради което е важно да ги хванете рано.

Лекар: Време е да развенчаем митовете за приема на колаген

Въведете, колагенови пептиди: Изследванията показват, че те са в състояние да поддържат еластичността на кожата и плътността на дермалния колаген. Те правят това, като насърчават естественото производство на колаген и други молекули, които изграждат кожата, като еластин и фибрилин. И тези критични за кожата протеини са присъщи на еластичността и гладкостта на кожата. Проучванията също така показват, че те дори могат да повишат нивата на хидратация на кожата, което е от решаващо значение, като се има предвид, че дехидратираната кожа също може да разкрие фини линии.

2. Вие сте в менопауза

Технически погледнато, всеки на всяка възраст може да започне да приема колаген (естественото ви производство намалява средно с 1% всяка година, след като достигнете средата на 20-те си години, така че мнозина биха сметнали това за начална точка).

Но хората, които преживяват менопауза, виждат драматичен спад (около 30%) в производството на колаген през това време, поради което мнозина започват да виждат големи кожни промени (като фини линии и увисване) през това време. Така че те може да са по-заинтересовани да приемат колаген, за да поддържат естествените си нива.

Като оставим настрана ползите за кожата, приемането на колаген също е чудесно за комфорта на ставите. Бонус точки, ако вашият колаген на прах включва и хиалуронова киселина, тъй като тя играе ключова роля в подпомагането на ставите да се чувстват смазани.

Каква е истината за колагена на прах и наистина ли има полза от него?

3. Желаете плътна, хидратирана кожа

И накрая, ако искате стегната, еластична и хидратирана кожа, тогава със сигурност трябва да обмислите приема на колаген. Всъщност консумацията на колаген е от решаващо значение за постигането на хидратирана кожа.

И докато можете да се заредите с богати на колаген храни (костен бульон, яйчен белтък и т.н.), можете да получите много повече, като използвате висококачествени колагенови добавки.

Всеки може да се възползва от приемането на колаген, но тези, които се притесняват от фини линии, кожни промени по време на менопаузата или които просто искат да си осигурят по-плътен и по-хидратиран тен, определено трябва да инвестират. Просто знайте, че не всяка формула е създадена еднаква – искате висококачествени, хидролизирани колагенови пептиди в клинично подкрепена доза (някои смеси не включват достатъчно колагенови пептиди, за да направят наистина разлика).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Еликсир на здравето: 5 най-здравословни сока според диетолозите

4 знака, че ще срещнете бъдещия си партньор през 2024 г.

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Този домашен трик за подобряване на слуха е полезен за хората над 50 години

Ето защо стомахът ви боли повече с напредване на възрастта

Кои храни са най-подходящи за консумация при нервен стомах?

Кои са "забранени храни" при колит?

4 причини защо първи трябва да му изпратите съобщение

Естествени средства за облекчаване на болки в стомаха

Напитка от лимон, лавандула и кисело мляко – за какво е толкова полезна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com