Тинктура от орехови листа - естествено лечебно чудо на природата

72145
Тинктура от орехови листа - естествено лечебно чудо на природата
Снимка: https://pixabay.com

Ореховите листа се наричат ​​лечебното чудо на природата. Не и без основание. Те имат антибактериални, противовъзпалителни и противогъбични свойства. Приети през устата, понижават нивата на кръвната захар. Помагат и при проблеми с косопада. Тинктурата от орехови листа се нарича естественият "пречиствател" на кръвта. Как да го приготвите? За вас разкриваме рецептата.

Краят на май и началото на юни – това е най-доброто време за прибиране на ореховите листа. Струва си да се обърне внимание на факта, че те са добре развити и нямат никакви болестни симптоми. Най-добрите листа са младите, които се намират в края на клоните на ореха. 

За да ги изсушите правилно, поставете ги на тънък слой, далеч от слънчева светлина, веднага след прибиране. Струва си да запомните, че непосредствено след изсушаване листата трябва да останат зелени на цвят. Ако станат кафяви, те вече не стават и трябва да ги изхвърлите.

Тинктура от орехови листа - свойства

Ползи за здравето от яденето на орехи

Със сигурност всички сме чували, че орехите са полезни за здравето. Но знаете ли точно защо? За какво са полезни орехите? Ето отговорит...

Ореховите листа са естествено лечебно чудо. Използвани редовно, те укрепват сърцето, подпомагат правилното функциониране на кръвоносните съдове, подобряват метаболизма и понижават нивата на кръвната захар. Освен това, когато се прилагат директно върху рани, те ускоряват заздравяването им. Подпомагат и лечението на възпаления и микози на кожата.

Интересното е, че витамин С в листата на орехите регенерира косата, като й придава блясък. Тинктурата от орехови листа е идеална за укрепване и предотвратяване на косопад. Действа и при различни видове стомашни заболявания, понижава холестерола, подпомага нервната система и помага за понижаване на кръвното налягане. 

Как да я приготвите?

Тинктура от орехови листа - рецепта

Ще са ви необходими: 

Защо ни се ядат орехи?

За да сме здрави, е важно да тълкуваме правилно сигналите, които тялото ни изпраща. Но неслучайно това умение се определя за същински т...

30 г добре изсушени орехови листа, 150 мл алкохол - ракия или водка и 100 мл чиста изворна вода. 

Листата трябва да бъдат натрошени на малки частици, поставени в буркан и след това да изсипете алкохол и вода. Тинктурата трябва да престои 2 седмици за мацерация. Въпреки това, не забравяйте да разклащате буркана всеки ден. След този период тинктурата трябва да се прецеди през марля и да се постави в хладилник за още 5-6 дни. Срокът й на валидност е 2 години от датата на изготвяне.

Тинктура от орехови листа - приложение

При неразположения тинктурата трябва да се приема 1-2 пъти на ден. Най-лесният начин да я добавите е към една чаена лъжичка захар. Ако тинктурата се използва като хранителна добавка, приемайте я в същия вид 2-3 пъти седмично.

За да се насладите на красива коса и да се сбогувате с проблема с прекомерния косопад след измиване, пригответе изплакване с 10-12 капки тинктура на 1 литър вода. След това изплакнете главата и косата си с изплакване и масажирайте в кожата. Ефектите ще бъдат видими след 8-10 изплаквания в тинктурата. Косата не само ще бъде по-силна, но ще си възвърне жизнеността и здравето. Те също ще станат по-тъмни – така че това е добра алтернатива, ако сте забелязали първата сива коса на главата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com