Три ефективни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си

5066
Три ефективни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си
Снимка: Kjerstin_Michaela / Pixabay

Всяко едно момиче, а и жена има проблеми с пъпките рано или късно. Причината за тяхната поява може да е от различен вид. Пъпките се появяват зарази хормони, сухота или омазняване на кожата, неправилна козметика и други. В следващите редове ще ви запознаем с три маски, чиято основна съставка е медът. Те са изключително ефикасни срещу пъпките, а можете да си ги направите и в домашни условия. 

Маска от зелен чай, мед и ябълков оцет

Към основните продукти, ще ви трябва чаена лъжичка, малко захар и купа. В купа сложете чаена лъжичка от оцета. Към него добавете студен зелен чай – 2 супени лъжици и 5 супени лъжици мед. Разбъркайте до халогенна смес и добавете захар за сгъстяване.

Маската се нанася с памучен тампон, като използвате фини деликатни движения, като го правите за няколко минути. По този начин почиствате в дълбочина и се стимулира кръвообращението. Оставете маската да подейства за около 10 минути срещу акне. След това изплакнете. Нужно е да правите маската поне два пъти седмично, за да постигнете желания ефект. 

Защо се появяват пъпките и как да се отървем от тях?

Пъпките са проблем за много от нас. Не само за тийнейджъри! Съветваме как да се отървете от тях и обясняваме как възникват тези досадни...

Маска с канела и мед

Освен основните съставки отново ще ви трябва чаена лъжичка и купа. В купата сложете 1 лъжица от канелата. След това добавяте две супени лъжици мед. Разбърквайте и добавете още мед, ако е необходимо.

След като почистите лицето грима, не е нужно да подсушавате напълно. Добре би било да го оставите да леко влажно. По този начин нанесете маската и я оставете да подейства за около 10-15 минути. След като я измиете, нанесете тоник. Можете да си направите домашен лимонов сок или смес от дестилирана вода и оцет. Съотношението е две части оцет и една вода. Можете да правите маската всеки ден и след седмица ще видите подобрение. 

Маска от куркума, мляко и мед

В купа се поставя куркумата и мед по една лъжичка. Млякото трябва да е около 1-2 лъжици. Бъркате до получаване на еднородна смес.

Разнесете я по лицето с помощта на четка за грим или друго подобно приспособление. Оставете я да подейства за около 15 минути и след това изплакнете. Направете я няколко пъти седмично и ще забележите веднага резултата.

В допълнение за по-бърз ефект към всички маски, можете да се опитате да избягвате мазните меса, шоколадовите изделия и продуктите, които са наситени със захар. Също така, избягвайте задимени помещения и ако пушите, то намалете цигарите. Първият и основен враг на кожата е цигарения дим, който вреди и на дробовете ви.

Намалете и алкохола. Пийте повече чай и можете да си направите веднъж седмично пречистващ ден. В този ден не ядете нищо, само пиете вода и чай. Чаят от коприва ще ви помогне да възвърнете блясъка на кожата си и тя да бъде гладка и мека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com