Убивате всички полезни съставки на джинджифила, ако го съхранявате така!

3663
Убивате всички полезни съставки на джинджифила, ако го съхранявате така!
Снимка: iStock

Написахме куп статии за джинджифила и неговите ползи за здравето. Така че не е нужно да ни казвате, че джинджифилът е чудесно допълнение към вашия списък с хранителни стоки! Но обикновено не използвате целия корен наведнъж и това означава, че трябва да го съхранявате по някакъв начин, за да сте сигурни, че остава свеж. Е, имаме само съветите за вас!

Има различни начини за съхранение на джинджифил и всички те зависят от начина, по който сте използвали джинджифила. Но ако току-що сте купили пресен нов корен, има общо правило, когато става въпрос за съхранение: Ако искате да сте сигурни, че вашият джинджифил остава свеж, преди да го използвате, дръжте го в херметически затворен контейнер или торба и го поставете в чекмеджето за чистачки във вашия хладилник. По този начин вашият джинджифил ще остане свеж, докато не се наложи да го използвате!

Обелен

Когато обелите джинджифила си, не можете да го съхранявате толкова дълго, колкото искате. Това означава, че трябва да вземете някои допълнителни мерки, когато става въпрос за съхранение на вашия джинджифил. Но не се притеснявайте, ние имаме няколко съвета точно за тази ситуация! Увийте обеления джинджифил в малко Saran Wrap – увийте го здраво! – и след това го поставете в хладилника си. Когато съхранявате обеления си джинджифил по този начин, той може да остане свеж още три седмици.

Тези симптоми на ръката издават кръвен съсирек

Кайма

Понякога искате да сте подготвени и затова нарязвате целия корен от джинджифил, без да се налага да го използвате целия. Въпреки че това означава, че вашият джинджифил ще се развали по-бързо, има начин да сте сигурни, че вашият смлян джинджифил ще остане свеж за една седмица. Просто го поставете в херметически затворен контейнер и го запазете в чекмеджето на хладилника. Няма гаранция, че ще издържи седмица, но е начин да запазите част от свежестта поне за няколко дни.

Просто не забравяйте винаги да проверявате за мухъл, когато съхранявате джинджифила си в хладилника. При съмнение; бъдете в безопасност, вместо да съжалявате и да го изхвърлите.

Замразете го

Ако смятате, че може да не използвате джинджифила си скоро, винаги можете да го замразите! Просто го измийте и оставете да изсъхне, след което го поставете в торба или контейнер и го замразете. Пет месеца по-късно вашият джинджифил все още ще бъде толкова свеж, колкото в деня, в който сте го купили!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com