Вижте за кого са подходящи тези 5 породи кучета

2886
Вижте за кого са подходящи тези 5 породи кучета
Снимка: iStock/Guliver

Намирането на подходящо куче за вашия начин на живот и индивидуален вкус може да е трудно. Съществуват толкова много породи и информация, че може да се окаже непосилно, когато започнете да проучвате.

Ето нашите предложения за породите кучета, подходящи за отглеждане от възрастни хора.

Грейхаунд

Още: Кои зодии обожават кучета - просто не могат да им се нарадват

Грейхаунда е интелигентно и нежно същество. Въпреки че са известни като състезателни кучета, те не се нуждаят от повече от един час упражнения на ден и с удоволствие се гушкат до любимия си човек през по-голямата част от деня.

Те имат къса козина, но пускат косми и се нуждаят от подстригване веднъж седмично. Тъй като са големи, къпането им може да бъде трудно, което трябва да се има предвид, ако имате двигателни проблеми.

Поради размера си те могат да бъдат доста силни, но добре обучените пенсионирани хрътки са щастливи да се движат бавно, без да дърпат повода.

Кавалер кинг чарлз шпаньол

Кавалер кинг чарлз шпаньолите са изключително любвеобилни и желаят да се харесат. Те се радват на компания и се нуждаят от човек, който може да прекарва по-голямата част от времето си с тях. Те са интелигентна порода и се обучават сравнително лесно. Нуждаят се от разходки до един час на ден и обикновено са щастливи с малка градина или дори в апартамент.

Козината им е средно гъста и пада. Необходимо е редовно да почиствате козината им и да посещавате груминг на всеки четири до шест седмици.

Както всички кученца, младите кавалери могат да бъдат трудни, така че по-възрастните, добре обучени, осиновени кучета могат да бъдат идеален избор.

Корги

Въпреки че коргитата могат да бъдат пакостливи, те са забавни, верни и игриви, а след обучение са чудесен домашен любимец. Те се нуждаят само от един час упражнения на ден и са подходящи за малка или средна градина и къща.

Изискват четкане повече от веднъж седмично и пускат косми, но имат къса козина. Професионалните грумъри също могат да помогнат.

Йоркширски териер

Йоркширските териери могат да бъдат идеално куче за възрастни хора, тъй като са малки, а по-малките се вдигат лесно и обикновено не са прекалено силни. Те се нуждаят само от един час упражнения на ден, но често с удоволствие могат да отидат и по-далеч, ако поискате това!

Те са независима и самоуверена порода, но понякога могат да бъдат прекалено грижовни. Това обаче често може да бъде предотвратено или овладяно чрез обучение и социализация от ранна възраст.

Още: Кои са по-умни - любителите на котки или на кучета?

Въпреки че не линеят много, което е недвусмислен плюс, те изискват редовно четкане и посещения при грумър.

Миниатюрен шнауцер

Миниатюрните шнауцери са верни и предани кучета. Като цяло те са послушни и дружелюбни, което ги прави чудесни компаньони, но могат да бъдат малко упорити. Те се нуждаят от до един час движение на ден, но биха били щастливи и в апартамент.

Те не линеят много и имат средна козина, която се нуждае от четкане само няколко пъти седмично. Необходимо е да посещават грумър на всеки четири до шест седмици за подстригване.

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при избора на куче, така че винаги правете много проучвания, преди да вземете свое. Преди да си вземете куче, помислете дали първо не трябва да вземете куче назаем, за да можете да придобиете опит в отглеждането на куче и да видите дали сте готови, преди да поемете ангажимент за нов приятел на пълен работен ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com