Влияе ли облеклото на самочувствието ни?

4186
Влияе ли облеклото на самочувствието ни?
Снимка: Thinkstock / Guliver

Може би много често сте си задавали този въпрос. Колко влияе облеклото на Вашето самочувствие и влияе ли изобщо. Отговора е - разбира се, че да. Когато сме облечени в дрехи, в които се чувстваме добре, които ние самите харесваме, самочувствието ни е по-високо. Всеки знае колко е важно е да се чувстваме комфортно когато сме на работа и в свободното си време. Затова и както нежния пол, така и силния се стремят да търсят и избират облекла, които ще им осигурят не само привлекателен външен вид, но и удобство. Трудно е, да, но такива модели наистина съществуват и сега ще се спрем на някои от най-популярните, определяйки кои са техните най-характерни особености.

Дамски туники

Дамската туника е облекло, което навлезе силно в нашето ежедневие заради своето удобство. Разнообразие от видове туники – с дълъг или къс ръкав, официална или ежедневна туника, модели с големи размери или туники за бременни, различни дължини, материи и различни акценти (кристали, капси или щампи) правят туниката незаменим избор както за ежедневието, така и за работна среда. Различните модели могат да прикрият някои леки несъвършенства в тялото или да подчертаят добрите качества. Най-търсените дамски туники от последните десетилетия до днес, продължава да е трикотажната туника. Поради различният индекс на плътност на материите, дамите могат да избират модели както за хладните зимни дни, така и за горещото лято.  Този вид дрехи са една от задължителните облекла в дамския гардероб.

Дамски комплекти

Модните дамски комплекти в момента преживяват своят пик на потребителско търсене.  С дамски комплект от две части отпада необходимостта дамите да обмислят и да комбинират отделните части от своя тоалет. А колкото до спортните дамски комплекти, те са перфектни за много ежедневни дейности. Със спортния комплект жените се чувстват удобно, а това е една от основните изисквания към облеклото, за да повиши самочувствието Ви. Обикновено се предпочитат естествените материи като памук, който позволява на кожата да диша. Но дами, не забравяйте, че дамския комплект трябва да бъде подбран за Вашата фигура и цвета му да подхожда, както на кожата Ви, така и на цвета на косата и очите. Кобинацията на памук с процент еластан ще подчертае тялото на всяка дама, а по-свободния ще може да прикрие несъвършенствата.

Да обърнем внимание и на важни за мъжа облекла за ежедневието или работна обстановка, които могат да накарат мъжа да се чувства още по-добре в кожата си и да подобри самочувствието му.

 Мъжки ризи

Мъжката риза заема едно от основните места в облеклото влияещо на самочувствието. Ежедневна, официална, изчистена или с къс ръкав мъжката риза може да повлияе на носещия я и на околните. Мъжът винаги изглежда много по-добре с риза и това се забелязва от всички. Класическите официални модели са предназначени основно за по-взискателна среда и за носене със сако. Най-често класическите ризи са издържани в едноцветни тонове и перфектно се комбинират с плътните тъкани на костюмите. Що се отнася до самите правила за съчетание, правилото е простичко: ако ризата е изработена от лек плат и няма джобове, но е с твърда яка, следва да се носи с елегантен костюм и вратовръзка. Ежедневните или моделите мъжки ризи  с къс ръкав придават едно различно излъчване на мъжа. Усещането за стил и последвалите приятни погледни от срещуположния пол винаги ще повишат самочувствието на мъжа.

Мъжка блуза с дълъг ръкав

В ежедневието мъжките блузи с дълъг ръкав са една от основните и най-важни части от облеклото. Предлагат се в изобилие от видове с разнообразие на акценти, цветове или щампи. Класическата Мъжка блуза с дълъг ръкав изглежда чудесно в съчетание с дънки, всякакъв тип спортно-елегантни панталони или с по-официалните Чино панталони. Избирайки модерна блуза с дълъг ръкав в ежедневието може да повлияе на самочувствието на мъжа. Важно е да подберете цветовете и разбира се, материите които си подхождат, за да бъдете забелязан.

 

Външен вид и начин на живот

Съществува мнение, че дрехите променят човека, при това не само външния му вид, а диктуват и начина му на поведение. Ако се замислите, ще се убедите, че това е така. Когато е облечен в хубави и качествени дрехи, всеки придобива по-добро самочувствие. Да не забравяме и поговорката за това, че „по дрехите посрещат“. Облечени ли сте в удобни и в крак с модата модели, околните ви възприемат с много по-голям респект, отчасти и защото вие самите се чувствате по-уверени в самите себе си. Ето защо е толкова важно да подбираме добре своя гардероб, независимо дали става въпрос за мъжки или женски дрехи.

Ако искате да Ви възприемат с повече уважение, трябва да държите на външния си вид, включително и да подбирате внимателно това, с което се обличате. Дрехите следва да се купуват според повода, типа фигура, цветът на косата, очите, да бъдат съобразени с ръста и общо взето да са такива, които максимално добре прикриват недостатъците и акцентират върху предимствата ви. Дори някоя дреха да ви харесва много, ако тя не ви стои подобаващо, по-добре се откажете от нея. Казано с други думи, постарайте се да си създадете такъв моден гардероб, който да отразява позитивното ви отношение към вас самите, хората, с които общувате и въобще към света, който ви заобикаля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com