Възможно ли е да гледаме дете без памперси

4108
Възможно ли е да гледаме дете без памперси
Снимка: памперси.бг

Замисляли ли сте се някога дали можете да отгледате бебето си без да ползвате памперси?

Във времето преди да бъдат измислени майките са отглеждали децата си без тях. Това е имало и своите положителни страни, защото малчуганите са придобивали хигиенни навици още преди да навършат една годинка. Но нещата са се променили много от тогава до сега и съвременните родители трудно биха се решили да приложат това на практика. Особено, когато на пазара има и евтини памперси Pufies и други производители на пелени.Комуникацията с новороденото е трудна, то не може да каже какво иска или от какво има нужда. Само при мисълта, че трябва да го дебнат с парцал в ръка и да чистят след него по цял ден те биха се отказали дори да пробват.

Методът Естествена Бебешка Хигиена

В последно време се създаде метод наречен Естествена Бебешка Хигиена(ЕБХ). Като всяко друго живо същество човекът също има вродена потребност от чистота. При този метод с помощта на звуци или жестове се осъществява комуникация с детето когато например пишка. То свързва звука и действието и така развива своите хигиенни навици. След време то самото може да започне да издава този звук като индикация за нуждите си. Бебетата имат естествено вродени инстинкти и така както ни напомнят, че са гладни или им се спи така се научават да го правят и за физиологичните си потребности. Важно е да наблюдавате детето си и да разчитате сигналите му. Обикновено на бебетата им се пишка както при всички хора сутрин след ставане или вечер преди да заспят. В началото докато се научат и свикнат се ползват и памперси, но постепенно техният брой в ежедневната употреба намалява.

С помощта на метода ЕБХ бебето си създава навици, които му помагат да бъде сухо и чисто. Другите преимущества са, че се спестява сериозна сума пари от купуване на памперси.

С рядкото им използване и след това премахването им напълно се предотвратяват и различни алергични реакции по кожата, защото при бебетата тя е изключително нежна и чувствителна.

Метода ЕБХ можете да приложите по следния начин:

- Вземете си леген, в който ще приучите бебето да се изхожда.

- Съблечете го от кръста надолу, за да предотвратите евентуално намокряне или изцапване.

- Хванете бебето удобно през крачетата и бъдете търпеливи, защото в началото този процес изисква повече време.

- Ако бебето е нервно или неспокойно го залъжете с биберон. Колкото по- бързо се успокои, толкова по- бързо ще приключите с тоалета.

- Наблюдавайте движенията му и звуците, които издава. Една от индикациите за напъване е ускореното му дишане или пък изпъването на крачетата напред.

- Добре е в този момент да възпроизведете звук, съответстващ на действията му. Така то ще се научи да го свързва с това, което прави.

- В началото процесът ще ви отнема повече време, но не се отказвайте и бъдете постоянни. Така бебето ще се научи и ще свикне още от съвсем малко да бъде без памперс.

- След като методът проработи и мисията е изпълнена не забравяйте да го похвалите. Така то ще знае, че се е научило.

Приложение в България

Ако сте решили да приложите метода ЕБХ и да отглеждате бебето си без памперс след време когато поотрасне ще ви бъде много по- лесно да направите прехода към гърнето.

В България все повече семейства започват да използват този метод и са доволни, че той дава резултат. Препоръки и отзиви за него можете да откриете и в сайта Памперс. БГ. Те са уверени, че ЕБХ дава добри резултати, бебето става самостоятелно и се научава да съобщава нуждите си. Между него и родителите му се създава една добра комуникация, те опознават навиците и потребностите на детето си и го разбират отлично.

Така бебето расте чисто щастливо и доволно.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

3 невероятни ползи за здравето, които ни осигурява зеленият цвят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com