Забравянето на тази стъпка по време на пътуване може да направи полета ви непоносим

4678
Забравянето на тази стъпка по време на пътуване може да направи полета ви непоносим
Снимка: iStock/Guliver

Има няколко добре известни неща, които могат да направят пътуването със самолет значително по-лошо, отколкото трябва. Например да забравите да си вземете закуски (в днешно време авиокомпаниите могат да бъдат доста оскъдни в избора си) или да си вземете място на задния ред точно до банята. За някои това е прескачане на компресионните чорапи.

Учени установиха по кое време на деня не трябва да се пие вода

Едно нещо обаче, за което не мислим достатъчно, е колко лесно е да се дехидратираме в самолет. И между цената на бутилираната вода на летището и най-вече неприятното изживяване от използването на банята в самолета, много от нас всъщност пият по-малко вода в самолетите от обикновено.

Условията в самолета са много по-различни от тези, които се срещат всеки ден на земята. Въздушните кабини обикновено циркулират по-хладен, по-сух въздух, поддържан при по-ниско налягане. Относителната влажност може да бъде толкова ниска, колкото 10-20%, което води до по-висока загуба на влага от нашата дихателна система, кожа, очи и др. Седенето за дълги периоди от време също преразпределя баланса на течностите към долните крайници, променяйки вискозитета на кръвта и вероятно допринасяйки за повишена загуба на течности.

Добре, знаем, че е наистина лесно да се дехидратирате във въздуха. Но защо това ще влоши преживяването ви при пътуване толкова много и как можете да сте сигурни, че пиете достатъчно вода? Ето всичко, което трябва да знаете.

Учени разкриха дали студената или хладката вода е по-здравословна

Защо да останете хидратирани по време на пътуване със самолет е толкова важно

Тъй като телата ни са съставени от 55-60% вода, ние се нуждаем от вода, за да функционираме правилно, а дехидратацията може да причини симптоми като замаяност, умора, ускорен пулс (но ниско кръвно налягане) или объркване. Това не са симптоми, които искаме да изпитаме по всяко време, още по-малко в самолет.

Дехидратацията може да влоши безпокойството с отрицателни емоционални и психически ефекти. Може също така да повлияе на храносмилането и да допринесе за запек, което вече е риск при смяната на средата и часовите зони. Никога не е забавно да кацнем на нашата дестинация и да се почувстваме по-зле, отколкото когато сме тръгнали.

Избягването на кофеина и алкохола и избора на вода по време на полета ще ви помогне да останете хидратирани.

Съвети за поддържане на хидратация

Помислете за добавяне на електролитни прахове или таблетки към водата си. Те могат да възстановят основните минерали, загубени чрез изпотяване, и да помогнат за поддържане на нивата на хидратация, без да увеличават честотата на посещения в банята. Също така харесвам кокосовата вода като опция за попълване на електролитите.

Тя също така предложи да се избягват кофеинови и алкохолни напитки както на летището, така и в самолета. Тези напитки не само ще ви накарат да пикаете повече, но и ще ви дехидратират. Можете също така да ядете храни с високо съдържание на вода.

Похапвайте плодове и зеленчуци като краставици, чушки, целина и плодове, които имат високо съдържание на вода. Тези храни могат да допълнят вашите усилия за хидратация.

Овлажняването преди полета също може да бъде полезно. Нанесете овлажнител или хидратиращ спрей, за да поддържате кожата си хидратирана по време на полета. Това може да помогне за предотвратяване на сухота и дискомфорт.

Може също да се пие повече вода от обикновено предната вечер. За допълнителен тласък на хидратация.

И накрая, няма нищо лошо да кажете „да“, когато стюардесите дойдат и ви предложат тези малки чаши вода. Всяка унция се брои за по-хидратирано и комфортно пътуване със самолет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com