АТАКА настоява за изграждане на околовръстен път край Провадия

15748
АТАКА настоява за изграждане на околовръстен път край Провадия
Снимка: БГНЕС

Народните представители от АТАКА Калина Балабанова и Николай Александров зададоха съвместен въпрос към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Питането се отнася до изграждането на околовръстното шосе край Провадия и беше отправено по време на извънредния парламентарен контрол във вторник.

Изграждането на трасето е крайно наложително, тъй като в момента големите товарни камиони преминават през центъра на града. „Това води до редица рискове, както и замърсяване и шум от преминаващите камиони”, заяви от парламентарната трибуна Балабанова.

Пътят Айтос-Провадия може да бъде затворен

Има голям риск пътят Айтос-Провадия да бъде затворен заради опасност от наводнение. Информацията съобщи кметът на община Руен Исмаил Ос...

Националистите се поинтересуваха кога правителството възнамерява да изгради околовръстно шосе край Провадия.

Павлова не отговори кога точно ще започне изграждането на пътното съоръжение, което провадийци очакват вече десетилетия. Тя допълни, че приоритет към момента е рехабилитацията на Айтоския проход, като едва след това ще започнат начални постъпки и за околовръстното на Провадия.

Александров призова Павлова да даде точни срокове кога ще започне изграждането. „На моменти през лятото имаше забрани за преминаване на тежкотоварни камиони, но въпреки това те минаваха в нарушение. Това трябва да бъде преустановено и най-после да дадем спокойствие на провадийци, че имат изградена модерна структура и градът да започне да се развива както някога”, заключи Александров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com