Дамите от ПП АБВ насочват подкрепата си към жени, пострадали от домашно насилие

9925
Дамите от ПП АБВ насочват подкрепата си към жени, пострадали от домашно насилие
Снимка: БГНЕС

Дамският клуб на ПП АБВ в гр. Варна ще подари музикална терапия на жени, пострадали от домашно насилие и на жени в неравностойно положение. За тях женската организация на партията в града организира специални музикотерапевтични работилници на 11-ти и 13-ти март на тема "Звукът на пролетта и живота". Музикотерапевтичните работилници са колективни сесии, в които се акцентира на спонтанната групова импровизация, като средство за себеизразяване и комуникация посредством лесно засвирващи инструменти. Те включват работа с музика, акварел, сух пастел и въглен и се водят от специално обучени музикотерапевти.         

Дамският клуб на ПП АБВ във Варна избра тази форма на нестандартна подкрепа, защото вярва, че това ще  внесе радост в живота на жените, ще им даде възможност да се докоснат до лечебната сила на музиката, ще ги откъсне за миг от тежащите им проблеми, ще им даде шанс да погледнат напред с повече радост и може би една доза повече оптимизъм.

Лошото време не позволи акостирането на флотата на НАТО във Варна

Лошото време не позволи на част от корабите от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО да акостират в пристанище "...

Инициативата на варненските дами от ПП АБВ е в рамките на провежданата от клуба политика на социална ангажираност, съпричастност и подкрепа на лица, намиращи се в неравностойно или затруднено положение. През месец декември миналата година женската организация на партията във Варна зарадва с коледни подаръци над 150 човека в неравностойно положение и подари коледен спектакъл на 50 деца със специални потребности от града.

Идеята на дамите от клуба е инициативите да продължат, като обхванат и други групи, нуждаещи се от подкрепа като пенсионери, безработни, млади семейства, самотни майки.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com