ДСБ-Варна не иска съюз с ГЕРБ на местно ниво, въпреки Радан Кънев

6126
ДСБ-Варна не иска съюз с ГЕРБ на местно ниво, въпреки Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Твърд характер показа варненската структура на ДСБ на проведеното в края на миналата седмица заседание, коментира в. "Сега".

На заседанието трябваше да се реши поведението на единствения представител на партията в общинския съвет (ОбС) Ивайло Митковски, както и да се обсъди евентуално сътрудничество с ГЕРБ. Преди дни кандидат-кметът на Блока Чавдар Трифонов напусна групата на Реформаторите в ОбС, несъгласен с идеята за съюз с ГЕРБ без преговори. Подобно е и мнението на Митковски. В разрез с тази позиция обаче лидерът на ДСБ Радан Кънев дойде спешно във Варна и настоя за мнозинство с партията на Бойко Борисов. Двамата се срещнаха на сметището край село Въглен.

Лукарски иска Реформаторите да имат общ кандидат за президент

Отправяме апел Реформаторският блок да излезе със свой единен кандидат за президентските избори. Това каза председателят на СДС и минис...

Структурата на ДСБ реши Митковски да остане в групата на РБ, но твърдо предложи той да е зам.-председател на ОбС. А именно постът е единият от поводите за скандали - полуразпадналата се шестчленна група на РБ предложи човек на Стефан Софиянски. Членове на ДСБ-Варна са се изказали и срещу сътрудничество с ГЕРБ. Чули са се гласове да се потърси отговорност от Радан Кънев за подредбата на листата на изборите. Самият лидер не е присъствал на събранието.

Митковски заяви пред "Сега", че преговори с ГЕРБ все пак ще се водят, ако се получи покана. Източници от ГЕРБ обаче заявиха, че такава най-вероятно няма да има. На срещата си Борисов и Кънев не са договорили нищо съществено за Варна.

Междувременно във Варна започва второ дело срещу Общината, заведено от Чавдар Трифонов. При първото местният административен съд постанови кметството да обяви санкциите, наложени по европроекти. Второто дело е отново по закона за достъп до обществена информация - Трифонов търси от кмета Иван Портних управленската програма за миналия мандат и отчета й. Кметът е длъжен да ги изготви съгласно Закона за местната власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com