Ева от Варна, за която математиката е детска игра

8424
Ева от Варна, за която математиката е детска игра
Снимка: Надежда Георгиева

Варна е роден град на много талантливи и успешни деца, които са гордост за морския град. Една от тях е 13-годишната Евелина Ангелова, за която математиката не е нещо страшно и сложно, а напротив.

Ева обича математиката. Тя й се отдава и печели множество награди в различни състезания. В момента тя е VII клас  във Варненската математическа гимназия Д-р ”Петър Берон”. Още на 7 годишна възраст това мило и талантливо момиче започва да се занимава с математика. Родителите й споделят, че са открили таланта й след участие в няколко поредни състезания и спечелването им с максимален резултат. Първият по-голям успех на Ева е през 2013 година, когато се класира на първо място (еднолично) с максимален резултат в Националния кръг на Математическото състезание „Европейско Кенгуру” за 1 клас. Наградена е от министър Анелия Клисарова в Министерство на образованието. Също през 2013 година Ева става член на Клуб 2013 на Фондация „Димитър Бербатов” и е Финалист за голямата Награда в категория Наука, І-ІV клас.

Следващите години са изключително успешни за талантливата математичка, която постига високи резултати и печели призови места в редица регионални, национални и международни състезания по Математика, повечето от които с максимален резултат.

На първия Международен турнир „Математика без граници“, тя е носител на златна купа при второкласниците, завоювана отново с максимален резултат.

9-годишна шампионка по шахмат мечтае да победи Веселин Топалов

Все се канех да се срещна с Фабияна, която през 2017 г. постигна реми, предложено от Анатолий Карпов на 15-ия ход, и влезе в новинарски...

Вече шеста поредна година Ева не спира да показва отлични знания, печелейки медали във всички изминали кръгове и финали на състезанието до този момент. Освен индивидуално, тя печели призови места и в отборните надпревари като капитан в поредица от състезания.

През 2015 е първото и дистанционно участие на Ева в азиатско състезание, на което взима втора награда. То е последвано от множество други спечелени челни места от международни азиатски математически състезания като: две първи награди Gold Award и един сребърен от Откритата международна математическа олимпиада на Сингапурските и Азиатските училища (SASMO), златен медал Gold Honor от Азиатска международна математическа олимпиада ( AIMO), златен медал Gold Award от Тайландска математическа олимпиада (TIMO) и сребърен медал от Хонконгската международна математическа олимпиада (HKIMO).

Характерно за Азиатските математически олимпиади е силната и многобройна конкуренция със средно над 20000 участици от над 20 държави като Сингапур, Малайзия, Индонезия, Мианмар, България, Узбекистан, Хонг Конг, Камбоджа, Бруней, Индия, Монголия, Русия, ОАЕ и др.

В многобройната конкуренция от 2512 четвъртокласника в Global Ranking за IV клас през 2016 г, Ева е класирана на първо място със златен медал и е поканена да участва в три следващи международни aзиатски математически олимпиади – AIMO, SIMOC и World Mathematics Invitational (WMI)

Врачански математици се класираха сред първите десет на турнир по информационни технологии

Петима ученици от ППМГ "Акад. Иван Ценов" от Враца взеха участие в националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Ат...

Нейните успехи в областта на математиката продължават и до днес. В колекцията си от призове младото момиче има 3 златни и 3 бронзови купи, 50 медала от които 30 златни и над 70 призови места.

През 2016 година Ева е наградена със статуетка и почетна грамота  от СОУ „Свети Климент Охридски” –гр. Варна за достойно представяне името на училището и спечелени призови места в Регионални, Национални и Международни състезания по математика. За трета поредна година Ева е включена в националната класация на УА „21” Век – Пловдив с право да участва безплатно в годишното обучение на школа ”Математически звезди” водена от екип елитни математици от БАН .

От началото на 2016 г Ева членува в Международната организация  “CISV International”, като делегат на България тя представя страната ни в различни международни програми.

Талантливата Ева мечтае да има добри приятели, да пътува и да бъде щастлива. Нейната цел е да продължава да надгражда знанията си.

Ние й пожелаваме да бъде все така гордост не само за родителите си, а за цяла България!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com