Евакуацията в Ботево вече е факт

6912
Евакуацията в Ботево вече е факт
Снимка: БГНЕС

Поради опасност от преливане на язовир Ботево, Кризисният щаб в град Варна е взел решение за незабавна евакуация на живущите в ниската част на село Ботево, съобщиха от ОД МВР - Варна. Към момента превантивната евакуация вече е факт.

"Извършва се евакуация на всички хора в Добричкото село Ново Ботево заради опасност стената на близкия язовир да се скъса. Информацията бе съобщена от Оперативния щаб на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич. Очаква се приливната вълна да премине през ниската част край село Ново Ботево и да се влее в язовир „Одринци”. Организирана е и е започнала евакуация на населението в ниската част и на село Ботево, което се намира във Варненска област и е в близост до язовира."

Вероятно не само дъждът е причина за бедствието в "Аспарухово"

"Изпуснаха водата. Както си беше и изведнъж тръгна. Всичко отиде надолу", заявява шокираният автор на видеото. На него ясно се вижда, ч...

Това каза областният управител на Варна Иван Великов, цитиран от "Фокус".

 „Работи се, всички служби са там. Екипите са достатъчно. Не смятам, че заплахата е сериозна, но тъй като има заплаха, хората се евакуират. Няма нужда от паника, литрите не са много. Около 430 000 кубически метра вода има”, каза Иван Великов. Взети са мерки, на място са екипи на пожарната и полицията. Властите в Добрич обясняват, че язовирите са направени като скачени съдове, за да се предотврати образуването на приливна вълна. Кметовете на населените места са предупредени, предупредени са и самите жители на населените места в района. Вземат се мерки, за да е в безопасност населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com