Кметът на Варна обвини ГЕРБ за сигналите срещу себе си

1197
Кметът на Варна обвини ГЕРБ за сигналите срещу себе си
Снимка: БГНЕС

Кметът на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев нарече „абсолютна лъжа“ изнесената информация, че притежава действащи фирми в чужбина.

Сигналът срещу Коцев

Той изложи позицията си в публикация във Facebook, след като стана ясно, че Общинската избирателна комисия в морската столица проверява сигнал срещу градоначалника за участието му към настоящия момент в търговски дружества, регистрирани в Малта.

Още: ОИК-Варна проверява сигнали срещу кмета Благомир Коцев и районни кметове

До 1 февруари той трябва да депозира в ОИК-Варна писмено съгласие за предоставяне на официално извлечение от Търговския регистър на Малта. Седмица по-късно трябва да представи и документи, удостоверяващи, че е преустановил участието си в търговските дружества в установения от закона срок.

Коцев видя атака на ГЕРБ

Според Благомир Коцев сигналът е подаден по-рано този месец от „никому неизвестен сайт“. „Разбутахме кошера с осите и започнаха атаките“, пише той. Кметът на Варна твърди, че всички дружества, свързани с корабния бизнес на семейството му, са заличени още преди няколко години заедно със самата дейност. „Още като областен управител, през 2022 г., преминах през всички възможни проверки за съвместимост с длъжността“, отбелязва той.

Още: Зарица Динкова: Варна има потенциал да се развива като дестинация на четири сезона

"В атаката чрез ОИК са намесени и личните декларации и дела на районните кметове. Те са част от екипа ни и аз вярвам в моралния им интегритет", написа Коцев относно проверката на сигнали срещу кметовете на варненските райони “Приморски” и “Одесос” - Николай Желязков и Цветан Цветков.

"Очевидно е, че атаката срещу мен и районните кметове е целенасочена и координирана от отстранената от власт партия и бившите ѝ активисти, понастоящем трудоустроени в ОИК", пише Коцев с препратка към ГЕРБ, които управляваха Варна чрез градоначалника Иван Портних до местните избори през есента на 2023 г.

Снимка: БГНЕС

Още: Община Варна има на разположение 200 коли, но в изправност са само 25: Разкрития на кмета Благомир Коцев

"Спряхме процеси на тъмно, на назначенията на „наши хора“, на войнстващите бизнес интереси над обществените. Спирането на тези вредни и често незаконни практики очевидно поражда контрареакция на нашите опоненти и уволнени от мен заместник-кметове, назначени вече като членове в ОИК – органът, който бе употребен за политически реваншизъм", смята Коцев, уточнявайки, че не участва нито в български, нито в чуждестранни търговски дружества.

"Внушенията срещу мен са не просто неоснователни. Те са последният агонизиращ вик на едно 10-годишно управление, което не може да се примири с волята на варненци (...) Наложените от мен политики и начин на работа очевидно не се харесват на онези, които искат да останат в сянка и така да продължат да управляват Варна. Атаките, опитите за натиск и изисквания към мен и новите членове на администрацията са ежедневни. Но нито ще ни спрат, нито ще ни уплашат. Пъстрият общински съвет и нуждата от постоянни преговори също не помагат за това да тръгнем бързо по справедливия път, по който всички ние искаме да вървим. Но вярвам, че заедно ще направим този скок. Напук на старото. В името на нашата Варна", пише Коцев.

Още: Благомир Коцев: Варна се отваря към целия регион (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Безплатни изследвания за диабет предлагат във Военна болница във Варна

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com