Мотористи заплшват с национален протест заради задължителната "Гражданска отговорност"

3159
Мотористи заплшват с национален протест заради задължителната "Гражданска отговорност"

Над 100 мотористи излязоха на протест пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна срещу промените и санкциите в Кодекса за застраховането, заради задължителната застраховка "Гражданска отговорност". 

Те заявиха, че ако служебното прекратяване на регистрацията на превозните средства без застраховка влезе в сила, през февруари предстои национален протест.

Задържаха петима за отвличане на варненец

Петима мъже от Варна и Аксаково са арестувани за отвличане и противозаконно лишаване от свобода на 24-годишен варненец, съобщават от пр...

"На кое отгоре искат тия пари? На пътищата, които са превъзходни?! То лятото не можем да си караме моторите, да не говорим за зимата. Примерно за една кола среден клас данъкът е 30-40 лв., а за един мотор среден клас е 120-150 лв. По този начин ни задължават, във време, когато ние не можем да управляваме нашите мотоциклети, да си правим застраховка.

Логиката на една застраховка би била, че когато си управляваш МПС-то, тогава трябва да бъдеш и застрахован, за да се поеме риска. След като нашите мотоциклети са по гаражите, с извадени акумулатори и на стойки, къкъв риск носят те? Съвсем сериозно сме поели нещата. Колегите от София ни подкрепят и навсякъде по стрената - февруари ще бъде изпълнен с протести срещу поредната лобистка идиотщина", споделят протестиращите, предаде БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Варна