Наградиха "Пожарникар на годината" във Варна

9832
Наградиха "Пожарникар на годината" във Варна

На юбилейната 20-а церемония  „Пожарникар на годината“ вътрешният министър награди варненеца Трифон Трифонов – инспектор в група „Превантивен контрол и превантивна дейност” в ІІ РСПБЗН  – Варна

На церемонията „Пожарникар на годината - 2014“ присъстваха заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заместник министър Красимир Ципов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-главният секретар Георги Костов, началникът на отбраната и други официални гости.

Кой стана пожарникар на годината в Бургас

На 29.01.2015 г. в сградата на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас се проведе традицио...

По време на церемонията министър Веселин Вучков представи пред служителите си заложената програма за протичащото в момента  мащабно обновяване на техниката в ГДПБЗН. Над 330 милиона лева - европейски средства са отпуснати от 2012 г. до момента за пълното обновяване на пожарната служба. Амбицията е до края на годината над 140 пожарни служби ще бъдат с изцяло нови пожарни автомобили и на 100 % всички пожарникари и спасители да са осигурени с лични предпазни средства.  Той им пожела здраве, много воля и упоритост и готовност да изпълняват дълга си.

Победител в раздел „Контролна дейност” стана Трифон Трифонов – група „Превантивен контрол и превантивна дейност” в ІІ РСПБЗН  – Варна.

Инженер Трифонов е работил както в направление „Контролна дейност”, така и в „Пожарогасене и спасителна дейност”. Шест поредни години, воденият и обучаван от него отбор „Млад огнеборец”, се класира за участие в национални и международни състезания. В началото на месец август миналата година, замествайки началника на районната служба ръководи силите и средствата за ликвидиране на произшествие с аварирала цистерна с метан на кораб, акостирал на „Фериботен комплекс“ – Белослав, като заедно с екипа предотвратяват взрив на 50 цистерни натоварени на кораба.

Работата на огнеборците и на спасителите е отговорност, която всеки един от тях избира и призвание, което всеки един от тях, е готов да брани и отстоява. Това е служба към обществото на смелите и сърцатите. И всички те са основание за нашата гордост, мерило за доблест, чест и гражданска ангажираност.

Учебните заведения във Варненско отново отварят врати утре

На 9 февруари се възстановяват учебните занятия във всички училища на територията на Варненска област. Това каза Венцеслава Генова, на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com