Няма пари за ремонта на Аспаруховия мост във Варна

3539
Няма пари за ремонта на Аспаруховия мост във Варна

В бюджета за следващата година не са осигурени необходимите средства за рехабилитация на Аспаруховия мост, съобщава "Дарик нюз". Това коментира във Варна регионалният министър Лиляна Павлова. Тя обясни, че това зависи от възможността за добра събираемост на приходите. Благодарение на нея всяка година се осигурява допълнителен ресурс за изпълнението на отделни проекти, тъй като само приходите от винетни такси, дори след повишението на цената им, не са достатъчни за финансиране на всички необходими дейности по поддръжка на пътната инфраструктура, каза Павлова.

Тя припомни, че по този начин са осигурени 100 млн. лв., с които бяха ремонтирани най-компрометираните стари участъци от магистралите „Хемус“ и „Тракия“. Средствата, които са необходими са много, тъй като имаме много пътища в лошо състояние, подчерта министърът.

Дежурни екипи следят за обледяване по Аспарухов мост

Във връзка с влошаването на времето от 29 ноември са въведени дежурства на специализирани екипи, които следят обстановката на Аспарухов...

В момента се извършва превантивна обработка на високопланинските проходи и на всички участъци, в които температурите изискват обработване на пътната мрежа, коментира готовността за зимния сезон Павлова. Имаме сключени договори за поддържане в цялата страна за територията на всички области. Утвърдени са оперативните планове, наличното оборудване и механизация са проверени, допълни тя.

Около 3000 машини вече са разположени по опорните пунктове, налице са почти всички необходими количества сол, пясък, химикали и т.н., информира регионалният министър. Тя уточни, че има малки изключения, които касаят необходимите количества материали за целия сезон, като изискваните за месеците декември и януари са в наличност.

Очакваме усложняване на обстановката през първата седмица на месец януари, така че имаме създадена координация с органите на МВР и ИА „Автомобилна администрация“, тъй като от нас зависи само почистването, допълни още Павлова.

 

Спортен автомобил и камион катастрофираха тази сутрин до Аспарухов мост

Пътният инцидент е станал на улица "Девня" до светофара на Аспарухов мост. Пострадали няма, но щетите по спортния автомобил са значите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com