X
 
 

Областният управител на Варна: Градът ни е провинция, бизнесът не се развива!

8014 1
photo of Областният управител на Варна: Градът ни е провинция, бизнесът не се развива!
Снимка: Надежда Георгиева, Фейсбук
Форум "Икономика, инфраструктура и инвестиции", който се организира от Националното сдружение на недвижимите имоти, се проведе в морската ни столица. На него присъства областният управител Стоян Пасев, който заяви директно, че Варна настина е провинция.

"Разликата между града ни и София по отношение на бизнеса, е отчайваща. Нещо все не ни достига! В момента можем да кажем, че Пловдив е по-развиващият се град. Там са открити 140 нови фабрики през последните години, а във Варна нито една.", допълни Стоян Пасев. 

По думите му, до края на летния сезон трябва да се стартира проект за индустриалната зона в града, подобна на тази в Шумен.
Той коментира, че един от най-големият проблем на града е липсата на инвеститори. В този момент интерес към Варна проявявали турци, към леката промишленост. 
Интерес имало и от страна на руски инвеститори, а норвежка фирма имала желание да произвежда перки за ветрогенератори. 

"На един инвеститор му трябва среда. Имаме надробена частна собственост. Имаме летище, което обаче е международно само лятото за разлика от Софийското.
Вчера издадох разрешение за строеж номер 100. До момента в средата на юни такова нещо не ми се беше случвало. 92 са разрешенията от тези 100 за жилищни сгради. Не съм издал нито едно за фабрика.

Всичко е спални. Купува се на картинка, на зелено и истерията продължава.Сега се купува на тъмнозелено в сравнение с 10-тина години назад. Това е пълен абсурд!", коментира главният архитект на община Варна Виктор Бузев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Защо ние да гласуваме за управляващите след като не се грижат за Варна. Ние не сме гласували да се грижат само за Пловдив и София. Нека Пловдив и София си ги избират те явно си работят само за тях. Ако докарат VW във Варна или някой друг голям инвеститор от този ранг преди изборите тогава може. Но само с голи обещания вече 30г сме като забравени от бога. Щом не се грижат за Варна и ние ще им отвър виж още ›› нем със същото.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Трагедията и проклятието на Варна е векеерската групировка ТИМ!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Да се чуди човек какво е проклятието в останалите градове на България, дето са по-зле и от Варна? :D
  : 1 !
Последно в Актуално