X
 
 

Община Варна ще получи 70 млн. лв. за електрически автобуси и тролейбуси

2411 0
Община Варна ще получи 70 млн. лв. за електрически автобуси и тролейбуси
Снимка: Надежда Георгиева
Безвъзмездна финансова помощ в размер на 70 млн.лева е определил Управляващият орган на ОПОС (Оперативна програма околна среда) за морската ни столица. Средствата ще бъдат за закупуването на екологични превозни средства за обществен транспорт във Варна. Това съобщи кметът Иван Портних, предаде кореспондент на Actualno.com.

Той обясни, че общината е поискала увеличаване на средствата в рамките на неофициалното съгласуване на Проекта на насоки за кандидатстване по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух”, вследствие на което от ОПОС са определили максималният размер на безвъзмездна финансова помощ , който е 70 млн. лв.

Възрастна жена беше блъсната, докато пресича на пешеходна пътека във Варна

Възрастна жена беше блъсната, докато пресича на пешеходна пътека във Варна, предаде "Дарик". Инцидентът е станал в ранните вечерни час...

Варна е една от общо 11 общини с най-замърсен въздух, на които ще бъдат отпуснати средства. Останалите общини са: Враца,  Перник, Плевен, Русе, Бургас, Хасково, Сливен, Стара Загора, Столична община и Шумен.

Идеята е в тези градове да се закупят електрически автобуси и тролейбуси, които да бъдат по-екологични от остарелите превозни средства на градския транспорт.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители