Откриха новия покрит басейн във Варна

18826
Откриха новия покрит басейн във Варна
Снимка: Getty Images / Guliver

Голяма част от общинските служители, които са виновни за забавеното откриване на покрития басейн в комплекс „Приморски”, вече не са на работа. Това заяви кметът на Варна Иван Портних. Той присъстваше на днешното официално откриване на закрития басейн.

„Радвам се, че въпреки всички трудности успяхме да открием този комплекс. Тези служители, които са виновни за забавянето, понесоха своята отговорност. След сливането на предприятията „Спортни имоти” и „Спорт за всички” в „Спорт - Варна”, се получи оптимизация на щата. Така по-ефективно ще може да се ползва спортната база на града”, коментира още Портних.

Пускат безплатен интернет по спирки и автобуси на градския транспорт във Варна

От днес достъп до безплатен интернет има в 60 автобуса на „Градски транспорт". До края на другата седмица трябва да бъдат обхвана...

Закритото съоръжение заема площ от 1300 квадратни метра и е с размери 25 на 15 метра. Разполага с 6 коридора, 2 трибуни за 320 зрители, съблекални и пропускателен режим с чип карти. Предвиден е за провеждането на зимни състезания, като ще се ползва както от отборите по плуване, синхронно плуване и водна топка, така и от граждани. В следващите дни предстои да се изготви и правилник за използването на съоръжението, информира Дарик радио.

Заделените средства за изграждането на басейна са близо 3 млн. лева, като строителството стартира през февруари миналата година. Първоначално се очакваше да завърши за 6 месеца, но проблеми с документацията забавиха пускането му в срок.

Вначалото на мандата си миналата година кметът Портинх посочи, че новият басейн е незаконен, няма възложително писмо за строителен надзор, а самият строеж надхвърля отреденото му петно според разрешителното. Обектът беше приет преди дни от държавната комисия, припомня Standartnews.com.

Новият покрит басейн носи името на д-р Любен Лазаров – дългогодишен треньор и спортист от клуба по плувни спортове „Черно море. На входа на съоръжението ще се направи и плоча-барелеф с лика на заслужилия деятел. С новия комплекс "Приморски" вече разполага с 3 басейна.

Командироват над 30 полицаи в курортите край Варна

От вътрешността на страната в курортните комплекси край Варна през летния туристически сезон ще бъдат командировани 31 полицаи от вътре...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com