Предстоящите ремонти във варненския зоопарк ще струват 700 000 лева

2961
Предстоящите ремонти във варненския зоопарк ще струват 700 000 лева
Снимка: БГНЕС

Бъдещите ремонти на зоопарка във Варна възлизат на 700 000 лева. Това заяви директорът на институцията Иванка Стоянова пред "Фокус".

Тя поясни, че за момента се търсят варианти за финансиране, като един от тях е чрез общинския бюджет. „През 2015 година извършихме няколко ремонта, като искам да подчертая, че проектите не са големи, а представляват ремонти от рутинен характер, свързани със закупуване и подмяна на материали чрез средства от местната администрация, осиновители и дарители”, добави директорът.

Безплатна ледена пързалка радва варненци

Безплатна ледена пързалка ще радва за поредна година гражданите и гостите на Варна. Съоръжението е изградено на площада до паметника на...

През тази година са премахнати оградите и е обновен сеновалът, където се съхранява храната на сектор „Тревопасен”, разширено е и местообитанието на камилите. „Изградено е изцяло ново местообитание на носатите мечета с помощта на средства от осиновители”, каза още Стоянова.

Тя коментира и предстоящия козметичен ремонт в клетката на лъвчетата, който е подпомогнат от осиновителите им. Той предвижда поправка на покрива, подмяна на стъклата, които към този момент са изпочупени, предстои и ремонт на вътрешните помещения на лъвчетата.

„Започнахме много голям проект за изграждането на ветеринарна амбулатория, която планираме да завършим за следващата година”, допълни още директорът. Стоянова даде разяснения и за проектната готовност за сектор „Хищници”, която са предприели, тъй като този сектор, за разлика от всички останали, не е подлежал на ремонтни дейности, поради което не отговаря на условията за близка до естествената среда на екземплярите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com