Реформаторите и АБВ се отказаха да атакуват преизбирането на Портних в съда

4285
Реформаторите и АБВ се отказаха да атакуват преизбирането на Портних в съда
Снимка: БГНЕС

Само няколко часа бяха необходими, за да се откажат опонентите на преизбрания на първия тур на местните избори кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних от намерението да внесат общо искане за касиране на вота в морската столица. Това става ясно от публикация в профила във Facebook на председателя на Единната народна партия Мария Капон, предаде БГНЕС.

В следобедните часове в понеделник безпрецедентно обединение обяви, че днес ще внесе официално искане за касиране на вота на варненци, които на 25 октомври "избраха Портних" за втори мандат. В подкрепа на искането за анулиране на резултатите от местните избори във Варна се обявиха представители на коалицията “Реформатори и патриоти”, която издигна Чавдар Трифонов, на кандидата на коалиция “Живот за Варна” Даниел Папазов, на кандидата на БСП проф. Анелия Клисарова и на доц. Миглена Темелкова от АБВ. Инициаторите анонсираха и пресконференция за 10.00 часа днес и изпратиха официално съобщение до всички медии.

Раздор сред Реформаторите заради обвиняемия кмет на Карлово

Карловският кмет Емил Кабаиванов, който в момента е обвиняем за умишлена безстопанственост, стана повод за поредния раздор в Реформатор...

Малко след 21.00 часа снощи обаче стана ясно, че съвместните усилия на опонентите на кмета на ГЕРБ ще претърпят провал. “Безпрецедентен натиск отказа Чавдар Трифонов от РБ и "Патриоти" и доц. Темелкова от АБВ да правят пресконференция и да внасяме заедно иск за касиране на изборите (бел. ред. - последната се оказа ненадейно болна)! Продадоха справедливостта и личното си достойнство пред партийния натиск и облагите на властта. Иска ли повече коментар? На всички трябва да е ясно, че ние иск ще внесем за обира и във Варна!”, написа във Facebook профила си Мария Капон.

БГНЕС припомня, че в редица протоколи за резултата от вота на варненци на 25 октомври бяха констатирани фрапантни манипулации, поправки и корекции.

Изборите във Варна и амбициите на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев да осигури подкрепа за избирането на Чавдар Трифонов за сметка на избора на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в лицето на Иван Портних станаха повод за сериозно напрежение между коалиционните партньори.

Стигна се дотам, че след победата на първия тур на кандидата на ГЕРБ, председателят на Предизборния щаб на управляващата партия Цветанов да поиска изричното извинение на Кънев за обвиненията, които са били отправяни по време на кампанията.

Борисов смъмри реформаторите, че ги няма в парламента

Премиерът Бойко Борисов разкритикува Реформаторския блок, че не са подкрепили част от въпросите на президента за изборния референдум. С...

Радан Кънев отговори, че няма намерение да се извинява. След като цяла седмица решаваха дали да атакуват резултатите, заради множеството нарушения на изборния процес, в крайна сметка издигналите втория по резултат кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов го предадоха и се отказаха да атакуват преизбирането на Портних пред съда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com