Ръководител на Гранд мол Варна призна с половин уста за произвол на гардовете

24816
Ръководител на Гранд мол Варна призна с половин уста за произвол на гардовете
Снимка: БГНЕС

Да, всеки може да стане охранител и то много лесно. Това заяви генерал Кирил Радев, бивш директор на НСБОП. Той коментира в светлината на случая в Гранд мол Варна, където трима охранители бяха арестувани заради убийство по жесток начин на 52-годишен мъж. И беше уточенено, че фирмата, охранявала мола, не е на Радев.

Според прокуратурата във Варна тримата охранители Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.) са упражнявали насилие и над други хора. От охранителната фирма не пожелаха да коментират, но шефът на Гранд мол Варна Иво Генов все пак отговори на въпросите на Нова телевизия. Той заяви, че случаят с убитият от гардовете Нягол Петров е нещо, което главата му не побира. И заяви, че до този моментне е имал „никакви, абсолютно никакви индикации” за тормоз, упражняван от охранителите и към други клиенти на Гранд мол Варна. И собственикът няма такава информация, добави Генов.

Гардовете, убили Нягол, страдат от емоционална простотия

Роднините на жестоко пребитият във варненския мол Нягол Петров са потресени от жестокостта на охранителите. Пребитият до смърт от трим...

По думите на Генов „имало градски фолклор, молски фолклор” и че персонал, който работи в мола, споделил след случая с Нягол, че охранителите превишавали правата си. Имали са по-нестандартен подход, лаконичен беше шефът на Гранд мол Варна. Той добави, че охранителната фирма „Джи Ем Секюрити” вече няма да се занимава с охраната на варненския мол.

При насилие на охрана над граждани правата си можем да търсим чрез граждански дела, но това е загубена кауза, заяви адвокат Николай Хаджигенов, който защитаваше обвинените в опит на убийство на депутатат от ДПС Делян Пеевски. Полицията трябва да контролира частните охранители, но МВР себе си не може да контролира, добави Хаджигенов.

По думите на генерал Радев охранителите могат да използват палки и белезници, дори огнестрелно оръжие, това е разписано в закона. Всеки с чисто съдебно минало и малко пари може да си направи охранителна фирма – затова и има толкова много охранители в България, подчерта Радев.

По думите на Хаджигенов, въпреки трудността при насилие от страна на охранители, трябва да се подават сигнали. Много е трудно доказването, защото първо често няма регистрация на охранители и за охранители се слагат гардеробиери, чистачи и второ – охранителите винаги казват, че жертвата е била пияна и им налетяла, уточни Хаджигенов.

Тримата охранители от Гранд мол Варна остават в ареста заради убийство

Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.), които са заподозрени за убийството на 52-годишния Нягол Петр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com