След писмо до Бойко Борисов прокуратурата обвини убиеца на загинал футболист

9683
След писмо до Бойко Борисов прокуратурата обвини убиеца на загинал футболист

Буквално десет дни, след като с писмо чрез Facebook сестрата на трагично загинало в катастрофа момче се обърна към премиера Бойко Борисов с искане за наказание за шофьора, причинил трагедията, Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение на извършителя, който беше и задържан. Катастрофата стана на 28 август тази година.

Според съобщение от прокуратурата на 28-годишния Бейтула Исмаил е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343 ал.1 б. „в“ от НК. По този член наказанието е лишаване от свобода до четири години за тежка телесна повреда и до три години или пробация за средна телесна повреда. Вменени на Исмаил са и нарушения на редица текстове от Закона за движение по пътищата, свързани с избора на скорост и маневриране на пътното платно.

Борисов обеща, че ще "затегне нещата в законодателството по отношение на пътната безопасност"

Ще затегнем нещата в законодателството по отношение на пътната безопасност. Това обеща Бойко Борисов на правителственото заседание от в...

Съдът задържа Исмаил, защото има реална опасност да се укрие. През 2010 г. Исмаил е подписал споразумение за решаване на наказателно производство за същото деяние, като тогава наказанието е било "Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. Реабилитацията за това престъпление е настъпила на 18 февруари 2014 година.

Случаят нашумя много, тъй като се оказа, че загиналият Николай Терзиев има снимка като малък с Борисов. Тогава момчето казало на Борисов, че иска да стане футболист, а той го посъветвал да стане каратист, за да рита другите, а не него да го ритат. Терзиев обаче става футболист - той играе за Суворово и е шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com