X
 
 

Съкращенията в ТЕЦ "Варна" вече започнаха

16125 0
Съкращенията в ТЕЦ "Варна" вече започнаха
Снимка: БГНЕС
От 1 януари 90 % от служителите на ТЕЦ "Варна" ще бъдат освободени. Една много малка част ще остане до седми януари и след това ще останат общо 86 работници. Това съобщи Христо Христов, председател на синдикална организация при ТЕЦ „Варна”, предаде "Фокус".

Припомняме, че от началото на следващата година ТЕЦ-ът ще спре да работи.

Регистърът на зелените площи във Варна е готов

Публичният регистър на зелените площи, дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение в община Варна вече е го...

„Силно сме обезпокоени за енергийната сигурност на системата. Преди двайсетина дни имаше снеговалеж в Северозападна България и след скъсване на далекопровод хората останаха без ток десет дни. В този контекст ще се затвори ТЕЦ, ключов за енергийната система на страната. Това е и становището на всички браншови организации, но никой не обърна внимание на продължаването на работата на ТЕЦ „Варна”, посочи Христо Христов.

Той допълни, че работниците желаят съдействие от всички политически партии защото явно те имат голямо значение в България. „След първи януари в България ще бъде отворен свободния пазар на електроенергия, което един закъснял акт. В страната има частни търговци на ток – те са около 50 фирми. Те ще си купят електроенергия от най-евтиния производител – АЕЦ „Козлодуй” и ТЕЦ „Марица - Изток” 2, а скъпата енергия – от възобновяеми източници, фотоволтаици и от американските централи ще останат в микса, който ще се плаща от българския народ, това е другото обезпокояваща”, допълни още синдикалистът.

Actualno.com

Етикети: