Варненската пожарна ще получи още 6 нови автомобила

11377
Варненската пожарна ще получи още 6 нови автомобила
Снимка: БГНЕС

Програма за поетапно обновяване на техниката се извършва в Пожарната служба във Варна. Това каза за „Фокус” комисар Тихомир Тотев, началник на „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна.

Само през тази година са получени шест нови пожарни автомобила. Три от тях все още не са регистрирани, тъй като процедурите по проекта, по който са доставени, не са приключили. Въпреки това съществува уверение на ръководството на Главна дирекция, че това ще се случи до средата на месец юли, което съвпада с началото на периода на жътвата и пожароопасния сезон в горите. Очакванията са новата техника значително ще облекчи дейността на пожарната служба.

Във Варна тази нощ имаше два нови палежа на автомобили

С оправянето на времето се подновиха и палежите на автомобили. На девети май около 00:10 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомо...

Новите специализирани коли са по Програма за превенция на горските пожари и успешното им ликвидиране. През миналата година са получени още 7 нови автомобила и с тях новите пожарни коли са 13. Получени са и три лодки, както и специфично водолазно оборудване.

„За радост, спрямо минали години, се извършва обновление на техниката в пожарната и по-специално в Областното управление във Варна”, подчерта комисар Тихомир Тотев.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com