Варненската полиция ще се разправя със "състезателите" на шумни мотори

2548
Варненската полиция ще се разправя със "състезателите" на шумни мотори
Снимка: Getty Images / Guliver

Среднощен шум от пистови мотори и автомобили с премахнати шумозаглушители на ауспуха тормози варненци, живеещи в близост до централните градски булеварди. От пътната полиция отчитат, че оплакванията са зачестили, затова в града се провежда специализирана акция за залавяне на нарушителите, информира БНТ2-Варна.

Преминаването с висока скорост и пронизителен шум през ремонтираните варненски булеварди е нова мода сред мотоциклетистите и по-младите шофьори. Става дума не толкова за състезателни гонки, колкото за демонстрация на тунинговани превозни средства, допълва Topnovini.bg.

С много шум от мотори и рок жици се откри Мотосезон 2015

С рев на мотори, здрав рок звук, кепабчета и вятър, тази събота започна официално Мотосезон 2015. Организацията за пореден път е от мот...

За да се намалят гонките с пистови мотори, още от началото на летния сезон по натоварените булеварди във Варна всички светофари работят денонощно и не минават на обичайния нощен режим с предупредителни жълти светлини. Сега екипите на пътната полиция се стремят да спрат и тези, които вдигат излишен шум – независимо дали през деня или в малките часове.

“Мотоциклетът се спира от движение – това е принудителната мярка, и същият може да се движи, след като се отстрани техническата неизправност”, обясни инспектор Велико Маринов, Пътна полиция – Варна. Същото важи и за автомобилите, които са със скъсен ауспух или подменени шумозаглушители.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com