Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Варненските контрольори заплашени от съкращения заради европроект

14 декември 2020, 16:05 часа • 1388 прочитания

Синдикатът на контрольорите в градския транспорт във Варна е обезпокоен от евентуални съкращения на стотици служители заради финансирания с евросредства проект за модерна билетоиздаваща система на територията на града.

Сигнал по този проблем е изпратен до правителството, областната администрация, омбудсмана, МРРБ и до еврокомисаря по кохезия и реформи Елиза Ферейра.

"Става въпрос за Европейско финансиране CCI2014BG16RFOP001 в размер на 84 милиона евро. Според информация от Община Варна, въпросните средства следва да се използват за модернизиране услугите на обществения транспорт", пише в сигнала. "Автономна Работническа Конфедерация"(АРК) – Варна твърди, че с въпросната модернизация ще се стигне до масови уволнения, при това - в условията на тежка криза и пандемия.

В писмото се настоява за отлагане на съкращенията във варненския градски транспорт до края на извънредното положение, както и за адекватно обезщетение за съкратените служители.

"Приветстваме модернизирането на обществения транспорт в нашия град, но ви обръщаме внимание, че подобен подход при изпълнението вреди на имиджа на Европейския съюз и финансираните от него програми, заявяват още от АРК.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес