Във Варна пак пуснаха спряна обществена поръчка за 120 млн. лв.

2221
Във Варна пак пуснаха спряна обществена поръчка за 120 млн. лв.

Община Варна обяви отново обществената поръчка за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция на Златни пясъци. Това става след като наскоро общинарите подновиха търсенето на изпълнител, въпреки указанието на премиера Бойко Борисов.

Преди месец той поиска процедурата да стартира отначало заради съмнения за свързаност на подалите документи кандидати.

От регистъра на Агенцията за обществените поръчки (АОП) става ясно, че сега поръчката е за ремонт на пътища и инфраструктура за период от 4 години и отново е за 120 млн. лв.

С процедурата се търсят трима изпълнители за сключване на рамково споразумение, като обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, ще се определят при всяко конкретно възлагане. Сред тях са строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация, текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура.

Нова обществена поръчка със стара цена за пречиствателната станция на "Златни пясъци"

Община Варна обяви нова обществена поръчка за изграждането на пречиствателна станция в курорта „Златни пясъци”, след като п...

Както е по новоприетия Закон за обществените поръчки кандидатите следва да имат поне едно изпълнено строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката, което да е направено през последните 5 години, да разполагат с определен набор от машини и специалисти с опит. В новото обявление не присъства изискването от предходното участниците да разполагат с акредитирана лаборатория за извършване на задължителните лабораторни изпитвания на строителни материали и продукти, както и да имат собствена или наета асфалтова база.

Избраните изпълнители ще се ангажират с отстраняване на недостатъците, установени при предаване на строежите и въвеждането им в експлоатация, както и с гаранционно поддържане и аварийно-възстановителни работи при необходимост.

При оценяването на кандидатите отново най-голяма тежест ще има показателят „Максимални единични цени за видове работи". След това с по 20 точки се нареждат оценка на риска при изпълнение на СМР и мерките за намаляване на затрудненията при изпълнение на СМР за участниците в движението, живущите и търговците в близост строителните обекти, жителите и туристите на Варна. По 10 точки е тежестта на характеристики, свързани с опасване на околната среда по време на изпълнение на предмета на договора, както и максималните единични цени за видове механизация. 5 точки е тежестта на максимални стойности за показатели на ценообразуване.

Това е поредната новина с обществени поръчки в морската столица. В началото на миналия месец лидера на ДСБ Радан Кънев призова премиера Бойко Борисов да спре обществената поръчка за сметосъбирането и почистването във Варна, която по думите му ще ощети варненци с 20 млн. лева за 5 години. Според него поръчките са проведени по крайно непрозрачни процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com