Във Варна Ви очакват на Европейската нощ на музеите

3342
Във Варна Ви очакват на Европейската нощ на музеите

На 21 май 2016 г. (събота) ще отбележим дванадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите”.

Всички музеи към РИМ – Варна с изключение на Археологическия, ще работят от 18.00 ч. на 21 май до полунощ на 22 май. Очакват ви в Римски терми, музея на Възраждането, Етнографския, Музея за нова история на Варна, Природонаучния музей.

Изложбата „Незабравеният Асеновград“ откри Нощта на музеите и галериите в града

За пета поредна година в Асеновград се проведе Нощ на музеите и галериите. В нея се включиха три музейни сгради: Исторически музей, Етн...

На този ден Археологическият музей може да бъде посетен безплатно от 10.00 до 17.00 часа, А Римски терми ще бъдат отворени от 12.00 до полунощ, съобщава „Нова Варна“.

Напомняме, че достъпът до „Аладжа манастир” е временно ограничен поради неотложни ремонтни дейности. По повод многобройни запитвания на граждани, уточняваме, че на 21 май не е предвиден аудиовизуалния спектакъл „Легенди от Аладжа манастир”. Най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, може да бъде посетен без входна такса през деня.

Европейската „Нощ на музеите“. е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години се разпространява из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват веднага в инициативата още в първото й издание.

И през тази година Министерството на културата на Република България и Френският институт в София са партньори на Министерството на културата и комуникациите на Франция в организирането и отбелязването на инициативата.

Европейска нощ на музеите в София

Днес, 16 май в София ще се проведе Европейска нощ на музеите. Над 47 музеи, галерии и културни институти в столицата ще отворят врати,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com