За да отидат на работа, някои варненци трябва да пътуват 60-80 километра

1078
За да отидат на работа, някои варненци трябва да пътуват 60-80 километра
Снимка: touristmaker.bg

80 километра - толкова е дълъг обходът, който трябва да се направи заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна, съобщават от Съюза на българските автомобилисти. Може би удължението заради ремонтните дейности е с 60-65 километра, призна шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров, който обаче подчерта, че по-кратък маршрут няма.

Вчера (18 април) е имало огромни задръствания, като и днес положението се очертава да не е по-леко. Лазар Лазаров обаче увери, че с помощта на КАТ ще има по-добра регулация на движението. Той беше категоричен пред Нова телевизия, че ремонтът на моста е крайно наложителен, след като такъв не е правен повече от 45 години.

Огромно задръстване на Аспаруховия мост във Варна

Първият работен ден след старта на ремонта на Аспарухов мост започна с кошмарно задръстване. Трафикът на съоръжението в посока център...

Всъщност обиколните маршрути са два основни, плюс един за пътуващите от Бургас, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Първият е от ул. "Девня" във Варна - село Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав до АМ "Черно море". Вторият е от Варна по АМ „Хемус“ до Девня - Синдел – Юнак – Дъбравино – Горен чифлик – Долен Чифлик - Старо Оряхово - Бургас. А за пътуващите от Бургас пътят е през село Старо Оряхово - Долен чифлик - Горен чифлик – Дъбравино - Юнак - Синдел до гр. Девня, а от там по АМ „Хемус“ до Варна. От АПИ изрично подчертават, че шофьорите трябва да предвидят повече време за пътуване.

В момента тече първият етап от ремонта на Аспаруховия мост, който струва 5 млн. лева Предвидена е подмяна на хидроизолация, асфалтови работи, ремонт на тротоарни конзоли, саниране на греди, ограничителни системи, знаци, маркировка и др. Очаква се при добри метеорологични условия строителните работи да завършат преди началото на активния туристически сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com