БЧК: Част от дрехите, които хората даряват не стават дори за носене

3262
БЧК: Част от дрехите, които хората даряват не стават дори за носене
Снимка: БГНЕС

Част от дрехите, които хората даряват са в много лошо състояние и не стават дори за носене. Това каза за Радио ''Фокус'' – Велико Търново Нина Ковачева, председател на на регионалната организация на Български червен кръст в град Елена.

Тя поясни, че местните жители се отзовават на призивите да помогнат на нуждаещите се, но не винаги го правят по най-добрия начин.

Горя пицария в Елена

Пицария горя в Елена. Сигнал за инцидента е подаден вчера в 14.00 часа на спешния телефон 112. Заведението се намира на пл. "Христо Бот...

''Много хора просто си чистят гардеробите като чуят за благотворителни кампании за набиране на дрехи и обувки. Предимно възрастни хора носят палта и дрехи, които нямат приложение. Ние редуцираме всичко'', поясни още Нина Ковачева.

Тя допълни и, че към момента тече такава дарителска акция за набиране на дрехи и обувки за нуждаещи се ученици. Подобна е организирана и през месец декември, когато са събирани и различни хранителни продукти. '

'Ние всяка година през месец декември правим акция за събиране на средства и храни. Поставяме кошница за събиране на хранителни продукти в един от магазините в града. Със съдействието на ''Социални грижи'' разпределяме нещата в селата и града'', допълни председателят.

Тя каза още, че за момента няма голям интерес към настоящата кампания, но изрази надежда, че хората ще започнах да даряват.

20 кучета умряха в две села в община Елена

Селата Беброво и Черни дол, община Елена са се превърнали в екарисаж за кучета. От снощи там са умрели над 20 домашни и улични кучета. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com