Евродепутат откри информационен офис във Велико Търново

9600
Евродепутат откри информационен офис във Велико Търново

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк откри втория си информационен офис в страната във Велико Търново. Домакини на събитието бяха областния съвет на ДПС Велико Търново и народния представител г-н Камен Костадинов.

Сред основните функции на офиса ще бъдат популяризирането на дейностите на Илхан Кючюк, свързани с ангажиментите му като член на Европейския парламент, както и предоставянето на информация на гражданите относно функционирането на различните европейски институции.

И ДПС заклейми Луковмарш

ПГ на ДПС заклейми с декларация шествието „Луковмарш“, предаде „Фокус“. С обичайната си чувствителност и непри...

 „За мен е много радостен фактът, че информационните центрове привличат сериозен интерес. За осемте месеца, в които съм член на Европейския парламент, виждам, че функцията им със сигурност няма да се свежда просто до предоставяне на информация от Брюксел и Страсбург към България. Напротив – много млади хора се свързват с мен – с конкретни идеи, проекти, предложения.  Това беше и продължава да бъде основната ми идея и цел – да съдействам за това гражданите и държавата да се възползват активно от възможностите, които членството ни в ЕС предоставя. Поставям особен акцент на работата ми в област Велико Търново чрез моя офис тук. Аз съм възпитаник на ВТУ и тук започна политическата ми кариера.“, коментира Илхан Кючюк.

Информационният център на евродепутата ще развива дейността му в региона и ще участва в изготвянето на проекти на НПО или физически лица. Сред дейностите му ще бъде и организирането на семинари и дискусии, кампании, както и другите дейности, свързани с нуждите на българските граждани от по-конкретна или специализирана информация в дадена област, част от европейския контекст. Концепцията на евродепутата за развитие на информационните му офиси в страната включва тяхното  трансформиране в центрове за предоставяне на услуги, „защото проектно-програмния подход е шансът за развитие на всеки гражданин в ЕС.”, коментира той.

От 25-ти януари функционира първия Европейски информационен офис на евродепутата, открит в София. Този в старопрестолния град е вторият му, предстои и официално откриване на офис в гр. Шумен.

Илхан Кючюк е член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) от май 2014 г. Член е на Комисията по външни работи (AFET) и заместващ член в Комисията по култура и образование (CULT). Участва и в Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, както и в Делегацията за връзки със Съединените американски щати. През ноември 2014 г. бе избран за член на Комитета по човешки права на Либералния интернационал.

Успехът на "Сириза" облагодетелства "Атака", сочи доклад

След победата на крайно лявата партия "Сириза" в Гърция, подобна формация може да се появи и в България. Към момента от успехите на "...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com