Над 40 улици и площадни пространства във Велико Търново ще бъдат обновени с 8 млн. лв.

240
Над 40 улици и площадни пространства във Велико Търново ще бъдат обновени с 8 млн. лв.

Над 40 улици и площадни пространства в старата част на Велико Търново ще бъдат напълно обновени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Това съобщи кметът Даниел Панов. Безвъзмездната финансова помощ по новия проект на Общината е в размер на повече от 8 милиона лева.

Задръствания по "Хемус" очакват през цялото лято шофьорите

Тапи на магистрала "Хемус" заради ремонти очакват шофьорите по маршрута София - Варна през цялото лято. Критичните точки ще бъдат око...

Чрез реализацията му наземната инфраструктура в историческата част на старата българска столица ще придобие нов вид, като същевременно бъде запазена автентичността й, информира Topnovini.bg.

В инвестиционното проектиране са включени редица дейности – реконструкция на улиците и тротоарите, подмяна на осветлението и на други елементи от техническата инфраструктура. Ще бъдат създадени и зелени буферни зони. Калдъръмените улици ще запазят автентичния си вид, като настилката по тях ще бъде основно пренаредена. Останалите отсечки ще бъдат изцяло преасфалтирани. Чрез проекта за първи път ще бъдат ремонтирани улици в старинния великотърновски квартал „Варуша”.

Концепцията е създадена по начин, позволяващ да бъде реализирана на няколко етапа, в зависимост от наличното финансиране във времето. Отделни проекти са създадени за реконструкция на панорамните площадки за наблюдение, които са разположени по ул. „Стефан Стамболов”. По нов начин ще изглежда и площад „Съединение” – пространството между сградите на музей „Възраждане и Учредително събрание”, РНБ „П.Р.Славейков“, Археологически музей и катедралния храм „Рождество на Света Богородица”.

За първи път Велико Търново има осигурени 10 милиона лева по новата оперативна програма за терена на Старото военно училище, каза още Даниел Панов. За проектирането ще бъде обявен международен конкурс. Идеята е зоната да се превърне в новото Ларго на града, с административни и бизнес сгради, конгресен център, военен музей и др. Одобрената инвестиционна програма на Велико Търново включва проекти за 44 млн. лв. за подобряване на градската среда, информира кметът на общината.

Поетапно затварят улици в Сливен

Временна организация на движението на автомобили се въвежда от 11 май по някои улици в Сливен, съобщават от Общината. Поетапно ще се з...

Приоритет на правителството остават АМ „Хемус“, направленията София-Калотина и Русе-Велико Търново, тунелът под връх Шипка, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, която също участва в брифинга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com