Нов трактор и култиватор купи ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени

20185
Нов трактор и култиватор купи ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени

Нов трактор „Ландини“ и култиватор закупи Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“. Новата техника беше показана пред учениците на официално тържество, където присъстваха и собствениците на фирмата-вносител “Оптиком“ ООД – Веселин Генев и Анелия Кънева, както и управителя на регионалнното представителство в Павликени инж.Пламен Христов.

Техниката - трактор Landini 5-115H и култиватор за слята обработка Zamidis, е придобита по проект  „За успеха си утресе готвим от днес” в рамките на Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование” на МОН за 2014. Общата стойност на новата техника е 99 420лв, от които 10 000лв са предоставени от дарители на училището.

12,67 млн.лв. бюджет планира Община Павликени, данъците остават без промяна

„Бюджет на реалността и стабилността“ в размер на 12 669 220лв. планира за 2015г. Община Павликени. Няма да бъдат...

„ПГАТ „Цанко Церковски“ прави още една стъпка към обновяване на материалната си база!“, каза в словото си директорът на училището Надежда Иванова. Тя благодари на павликенските земеделски производители, които също присъстваха на събитието. „Те подкрепиха финансово нашия проект и проявиха отговорността да помогнат на младите хора на Павликени да се обучават в модерна среда и с модерно оборудване.“ Надежда Иванова изброи имената на Николай Рачев, Иво Бянов, Раденко Чолаков  и Регионалния фермерски съюз като дарители за инициативата.

„Вие ще се убедите, че учениците в нашето училище получават подготовка на много високо ниво. А чрез предоставената днес техника, те ще имат достъп до съвременни технологии, които са адекватни на пазара на труда и на работата в земеделските кооперации“, каза още директорът.

„Оптиком“ ООД реши да обогати  и материалната база на училището като дари тороразпръскваща машина за целите на професионалното обучение по специалността „Механизация на селското стопанство”. Събственикът на фирмата Веселин Генев представи своя бизнес и обяви готовността им за предоставяне на учебна практика и летни стажове на изявени ученици в базите на фирмата в страната.

Старозагорската фирма е вносител на земеделска техника с марките JCB, Landini, McCormick, Monosem, Sulky, Ovlac и др. на българския пазар.

Бюст-паметник на Атанас Хаджиславчев откриха в Павликени

Бюст-паметник на Атанас Хаджиславчев беше открит в понеделник в Павликени. Постаментът със скулптурата е поставен в градския парк &bdqu...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com