Организират информационна антиспин кампания за младежи във Велико Търново

1760
Организират информационна антиспин кампания за младежи във Велико Търново

Започва традиционната информационна антиспин акция, която се организира от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Тя ще включва различни инциативи пред Факултета по изобразително изкуство, като началото е 12.00 часа. Това разказа пред Радио „Фокус” – Велико Търново д-р Ана Ангелова, главен експерт в Дирекция „Профилактиката на болестите и промоция на здравето” в РЗИ в старата столица. Кампанията ще стартира с Любовна лотария.

„Тя е подготвена от деца от ученическия клуб на здравето „Живей”, които направиха любовни лотарийни стреч билети. От тях хората ще „печелят” различни награди – целувка, прегръдка, валентинка, балон или презерватив. Ще начертаем и Пътека на любовта.

В знак на протест великотърновец си купи винетка с 12 кг стотинки

26-годишен мъж от Велико Търново реши да купи годишната си винетка от 97 лв. с жълти стотинки, в знак на протест срещу по - високите це...

Тя ще бъде изготвена с цветни тебешири като се очертават стъпалата на хората под формата на сърце. Така ще образуваме една пътека до пункта, в който е лотарията”, обясни още експертът от РЗИ. Ще се проведе и специална блиц анкета с въпрос, свързан с това дали хората са достатъчно толерантни към носителите на вируса. Традиционните безплатни изследвания и консултации за СПИН през тази година ще са в Спортното училище в града. Образователна антиспин кампания ще се проведе и сред ученици от град Златарица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com