Открито е тялото на едно от децата, изчезнали в река Янтра

993
Открито е тялото на едно от децата, изчезнали в река Янтра
Снимка: бгнес

Водолази откриха тялото на едно от двете 14-годишни момчета, които изчезнаха вчера следобед във водите на река Янтра.

Тялото е намерено в района на старата поща на старата столица, каза началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Красимир Кръстев, цитиран от "Фокус".

Издирването на другото дете продължава с участието на десет водолази от дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението и Министерството на отбраната, предаде БНР.

Две деца изчезнаха във водите на Янтра

Спасителни екипи във Велико Търново са вдигнати на крак и издирват две момчета, които се предполага, че са погълнати от водите на река ...

"Бързеите, които се образуват, затрудняват допълнително работата на колегите, които са от водолазните екипи, които обхождат вътре във водата, защото на места нивото стига между два до четири-пет метра. Това забавя допълнително търсенето, и както стръмните наклони, които се образуват по скатовете от двата бряга. Проверяваме около двукилометров участък до бентовете на реката", заяви началникът на сектор „Спасителна дейност“ в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Станко Лазов. 

Издирването на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново, беше подновено на разсъмване.

В издирването участват екипи на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Областната дирекция на МВР, представители на Министерството на отбраната. Отново влязоха в реката четирима водолази от Дирекцията "Пожарна безопасност и защита на населението".и шестима ще от Министерството на отбраната. Водата е мътна, бърза и на места е с дълбочина до четири метра. Вчера повече от седем часа продължи издирването в реката и по стръмните брегове, където над 20 полицаи и пожарникари правят обход. След като се стъмни беше спряна работата само на водолазите, но цяла нощ продължи пешеходното издирване в района, до сега без резултат.

Момчетата са на 14 години и са от дома за деца лишени от родителски грижи "Пеньо и Мария Велкови". Вчера след като обядвали, те казали, че излизат в двора на дома, но всъщност отишли до реката с още едно момче. В 14.00 часа то е подало сигнала, че след като се гмурнали в дълбок вир, не ги е видял да изплуват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com