Продължават пътно-строителните и ремонтни дейности в районите на Царевец и Картала

5926
Продължават пътно-строителните и ремонтни дейности в районите на Царевец и Картала
Снимка: Камелия Джанабетска/Actualno.com

През настоящия строителен сезон ще бъдат реализирани пътно-строителни и ремонтни дейности в жилищния комплекс „Картала“, кв. „Зона Б“, улиците към „Царевец“ и над укрепеното свлачище в района на манастира „Великата лавра“, съобщиха от пресцентъра на община Велико Търново.

Кметът Даниел Панов е изпълнил ангажимента си към жителите на кв. „Картала“ чрез изграждането на северната част на улица „Димитър Буйнозов“, която подобрява транспортното обслужване на жилищния комплекс.

На „Картала“ се доизграждат пет улици - източната част на улица „Стоян Михайловски“ до връзката ѝ с ул. „Ангел Каралийчев“, ул. „Васил Априлов“, и незавършените отсечки от улиците „Камен Зидаров“, „Петко Ю. Тодоров“ и „Александър Бурмов“. Дейностите са по проект на общината и решават проблеми, натрупани от няколко десетилетия. Изграждат се пътни платна и тротоари, полага се асфалт, извършва се отводняване, оформят се джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, монтира се улично осветление. Финансирането е осигурено от Правителството след разговори на кмета Панов с представители на изпълнителната власт.

В кв. „Зона Б“ предстои изграждането на улица „Драган Цончев“ след приключването на съгласувателните процедури по проекта.

През следващата седмица цялостно ще бъдат преасфалтирани основни трафик улици във Велико Търново, водещи към площад „Цар Асен I“ и крепостта Царевец. На улиците „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“ ще бъде положена нова настилка след подмяната на старите 50-годишни водопроводи с нови. Ремонт на отводнителните съоръжения ще бъде извършен по улиците „Иван Вазов“ и „Никола Пиколо“, до Мултимедийния посетителски център. Финансирането е осигурено от оперативна програма „Региони в растеж“ по общинския проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“.

Преасфалтирането ще започне на 2 септември 2019 г. (понеделник) и се очаква да продължи три дни - до 4 септември 2019 г. (сряда) включително. В този период ще бъде въведена временна организация на движението, като улиците „Велчо Джамджията“, „Иван Вазов“ и „Никола Пиколо“ ще бъдат затворени за движение. Движението към кв. „Асенов“ и Арбанаси ще се осъществява през Южния пътен възел, кв. „Света гора“ и обходния път зад крепостта Царевец. Крайна спирка на автобусни линии с номера 20, 40, 50 и 110 става площад „Велчова завера“, а автобусна линия №5 ще пътува до кв. „Асенов“ през кв. „Света гора“, като крайна спирка е обособена край църквата „Св. св. Петър и Павел“.

През предстоящия уикенд, на 31 август и 1 септември 2019 г. предстои полагане на нова асфалтова настилка по укрепения участък от ул. „Свети Климент Охридски“ в района на свлачището край манастира „Великата лавра“. За укрепителните дейности е приложена пилотна система с над 140 стоманено-бетонни елемента. Асфалтирането е последния етап от възстановяването на засегнатата част от улицата. Движението ще бъде възстановено след преасфалтирането на улиците „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com