Река Янтра се върна в коритото си, продължават да я наблюдават

381
Река Янтра се върна в коритото си, продължават да я наблюдават

Нивото на река Янтра във Велико Търново вече е около 2,90 метра при критична стойност от 6,50 м. в кв. „Чолаковци” и 7,20 м. в кв. „Асенов”.

Въпреки положителната тенденция на спад, Янтра ще продължи да бъде под постоянно наблюдение. Екипи от служители на местната администрация и регионалните дирекции на Пожарна безопасност и защита на населението и МВР ще наблюдават периодично състоянието на реката, информира Topnovini.bg.

Опасност от преливане на Янтра, Вит и Осъм, Велико Търново и Габрово пред бедствие

Казанлък осъмна във воден ад. Цяла нощ огромни камиони превозват строителни отпадъци, с които се строи дига на р. Стара река, който е ...

Заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и експерти огледаха състоянието на мостовете на територията на града и общината. При проверката се оказа, че има струпване на влачени от Янтра клони под колоните на моста до южния вход на Велико Търново, част от главния път Русе – Свиленград. Престои те да бъдат изчистени с помощта на специализирана техника.

Повишаването на нивото на реката започна на 25 май вечерта заради продължителните и силни валежи в Габровския регион. В продължение на 9 астрономически часа на всеки 60 минути бе отчитан ръст от 30-40 сантиметра. Към 9 ч. вчера нивото на р. Янтра бе около 5,70 метра при критична стойност 6,50 метра в кв. „Чолаковци” и 7,20 метра в кв. „Асенов”. След 11,00 ч. започна отчитането на леко понижаване, като след 13 ч. нивото бе около 5,50 метра, а след 19 ч. – под 3,70 метра.

Рано сутринта във вчерашния ден кметът Даниел Панов дори свика Кризисния щаб, с цел координиране на действията на територията на цялата община и предприемане на превантивни мерки. Наводнени жилища и улици на територията на града нямаше. Янтра заля частично пътя към селата Шемшево и Леденик и достигна до дворовете на крайните къщи.

Снимка: Архив

Студенти ще измерват безплатно кръвното налягане във Велико Търново

По случай Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май студенти от специалност „Медицинска сестра“ ще и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com