Рекордните 42 000 лв. приход за първото тримесечие отчете Великотърновският театър

888
Рекордните 42 000 лв. приход за първото тримесечие отчете Великотърновският театър

Рекорден приход от над 42 000 лв. отчита за първото тримесечие на 2016 г. Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново.

По приходи от продажба на билети, брой изиграни спектакли и зрители сме надминали същия период на 2014 г., който беше най-силен за театъра досега, посочи директорът на МДТ Васил Вълчев. Така успяхме да погасим част от просрочените задължения за 2014 и 2015 г. През ноември поех театъра със 70 000 лв. дългове, а сега изчистихме дължими стари плащания за общо 20 000 лв.

Ще се постараем да запазим същия ръст на продажбите и през следващите три месеца, дори да го увеличим, каза още театралният шеф, пише "Дарик нюз".

През януари, февруари и март са изиграни 44 спектакъла, които са били аплодирани от 7367 души публика. Представени са общо 10 заглавия, като пет от тях са на драмата, четири на оперетата и една детска постановка, което показва, че сме успели да постигнем търсения баланс между двата отдела в театъра, отчете Васил Вълчев.

Великотърновският театър с преференциални цени на билетите за дамите

В седмицата на Международния ден на жената - 8 март, всички дами могат да си закупят билети на преференциална цена от 6 лв. за спектакл...

Най-силен за МДТ е месец март, когато артистите са играли 20 пъти пред публика. Освен на търновска сцена, те са обиколили в турне осем български града – Враца, Троян, Габрово, Лом, Кнежа, Свищов, Плевен и Левски, като навсякъде са представяли спектаклите си в пълни салони. Във Враца например са изиграли три представления за един ден – два на детската пиеса „Карлсон и дребосъчето” и едно на музикалния спектакъл „Магията на любовта”. В Лом, Троян и Кнежа имахме по два спектакъла на ден, обясни директорът.

С успешно турне на сцената на Държавна опера - Варна започна месец април за търновската трупа. Театърът е представил пред пълен салон оперетата на Имре Калман „Графиня Марица”, а публиката е останала очарована от нивото на спектакъла и изпълнителите. Сега варненци ще гостуват в МДТ с мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” на майстора в този жанр Андрю Лойд Уебър по сценарий на Тим Райс. Премиерата във Варна е на 19 април, а два дена по-късно спектакълът ще бъде представен и във Велико Търново.

През април ученици от всички училища в община Стара Загора ще гледат историческата постановка на МДТ „Величието Асеневци”. Тя беше създадена по повод 830-годишнината от въстанието на братята Асен и Петър, а в града с традиции в театралното изкуство много я харесаха и ще я представят с образователна цел, сподели Вълчев. Общо четири представления на спектакъла ще има до 20 април в Стара Загора.

Премиери на два възстановени спектакъла подготвя търновският театър. На 12 април публиката в старата столица ще може да гледа отново комедийния спектакъл „Госпожа Министершата” по пиесата на Бранислав Нушич. Негов режисьор е Димитър Шарков. На 11 април на сцената се завръща „Веселата вдовица” на Лехар с постановчик Петко Бонев и диригент Игор Богданов от музикалния театър в София.

Снимка: Teatarvtarnovo.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com