X
 
 

Спортното училище във Велико Търново стартира учебната година с ново име и модернизирана база

3002 0
photo of Спортното училище във Велико Търново стартира учебната година с ново име и модернизирана база
Снимка: Община Велико Търново
Усилията на кмета Даниел Панов за обновяване на спортната база във Велико Търново дадоха резултат. Модернизиранаото Спортно училище „Георги Живков“ бе представено пред ученици, учители, настоятели, спортни деятели и общественици вчера, по време на официалното откриване на новата учебна година. Обновени са физкултурните салони, басейнът, съблекалните, класните стаи, вътрешните помещения и столовата, разширено е общежитието. Инвестициите са част от общинския проект за модернизация на образователната инфраструктура, изпълняван с европейско съфинансиране.

В новия си вид Спортното училище посрещна над 300 ученици и техните учители за първия учебен ден. С решение на Великотърновския общински съвет, по предложение на Инициативния комитет „Сава Муткуров“, от тази учебна година училището ще носи името на Георги Живков – основоположник на спортното образование в България, един от строителите на Третата Българска държава, бележит великотърновец и първи кмет на старата столица.

Учебната година бе открита от настоящия кмет на Велико Търново Даниел Панов. В своето приветствие към присъстващите той заяви: „- Възстановихме спортното училище като една от емблемите на образованието във Велико Търново преди осем години. Днес сградата е обновена, работи вътрешният басейн, който е изцяло ремонтиран след години на прекъсване.“.

Продължават пътно-строителните и ремонтни дейности в районите на Царевец и Картала

През настоящия строителен сезон ще бъдат реализирани пътно-строителни и ремонтни дейности в жилищния комплекс „Картала“, кв...

Кметът призова учениците да пазят всичко, което е направено за Спорното училище, защото то е за тях – младите надежди на Велико Търново. Даниел Панов изказа благодарност на всички, които прославят с постиженията си историческата и духовна столица на България, и пожела много успехи в тренировките. Той подчерта, че е необходимо да обръщат еднакво внимание на спорта  и на учебниците.

„Спортното училище вече има свой патрон – Георги Живков. Учител, революционер, първи кмет на Търново, три пъти председател на Народното събрание и министър на просвещението, основоположник на спортното образование в България – това е Георги Живков. Гордейте се, че Вашето училище носи неговото име“, изтъкна още Даниел Панов.

По време на церемонията, директорът на Спортното училище Снежина Михова връчи грамоти за постигнати успехи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители