В Търново искат оставки заради убийството на Вероника

17601
В Търново искат оставки заради убийството на Вероника

Около петдесет граждани протестираха във Велико Търново и поискаха оставката на директора на областната полиция Илиян Личев. Мотивът е, че е отказал среща на техни представители, за да ги информира за разследването на убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Според протестиращите няма доказателства, че арестуваният Илиян Здравков е извършител на тежкото престъпление, съобщава БНР.

"Протестираме поради една еднинствена причина - има толкова много въпросителни. Всички граждани, които виждате имат въпроси и към наблюдаващият прокурор, и към директора на МВР. Много от хората тук не вярват, че това е убиеца. Имаме много въпроси. Къде е кръвта? Защо тялото не е подпухнало? Защо го намират 3 дена след това на 30 метра в реката? И защо не е прибран, ако е той, като има присъда? И той има присъда-да! Къде се крие, кой го издирва, защо не е прибран? Чакат да убие? То няма доказателства, че е той. В тази държава сме забелязали, че има територия, че всичко може да се изопачи", заявяват демонстрантите.

Отговорно лице призна, че МВР носи вина за убийството на Вероника

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова - Илиян Здравков, е трябвало да бъде в затвора по времето, по което е извършил ужа...

На протеста започна събирането на подписка за оставката на полицейския директор Илиян Личев, която ще бъде изпратена на министъра на вътрешните работи. Утре вечер в града започва подписка с искане за връщане на смъртното наказание за извършителите на убийства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com