Общинският съвет на Видин "за" магистрала, но против блокиране на Е-79

1618
Общинският съвет на Видин "за" магистрала, но против блокиране на Е-79
Снимка: Община Видин

Подкрепа на дeкларацията изразиха пред медиите председателят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-председателят и вносител на документа Красимир Асенов и общинският съветник Цецо Иванов, председател на група в Общинския съвет.

Необходимостта от такава декларация е да се даде ясен сигнал на гражданите, че в никакъв случай не трябва да се толерират незаконните действия. Изразяването на мнението на гражданите по всякакви въпроси е конституционно право, но това трябва да става със законосъобразни действия. Блокирането на Е-79 е нарушаване на законодателството на Република България и нарушаване на правата на българските граждани. Има сериозно недоволство от страна на пътуващите, които чакат в колоните от автомобили по няколко часа и не могат да преминат свободно през републиканския път. Сред тях е имало и болни, и малки деца. Освен това превозвачите също излизат с декларация и са категорично против затварянето на Е-79 и възпрепятстването по този начин на тяхната транспортна дейност.

Първо място за Елизабет Страхилова в концерт-конкурса "Песен за Свети Валентин"

Юбилейното XX-то издание на концерт-конкурса „Песен на Свети Валентин” се проведе в залата на Симфониета - Видин. Организат...

„Сигурен съм, че гражданите ще възприемат и разберат значението на тази декларация, която беше приета от Общинския съвет“ – каза кметът на Община Видин Огнян Ценков. И допълни: „В тази връзка искам да се обърна към служителите на Министерството на вътрешните работи и да ги поздравя за високия професионализъм и за това, че не се поддадоха на внушения и опити за провокация, а полагат всички усилия за спазване на законовия ред на територията на Община Видин“.

Видинският кмет коментира пред медиите, че една от важните точки в дневния ред на заседанието е гласуването на бизнес-плана на В и К асоциацията. „Възползвах се от правото си да върна за повторно гласуване решение на Общинския съвет. Аргументите ми бяха, че поради ненавременно представяне на материалите от страна на В и К дружеството във Видин нямаше възможност всички общински съветници да се запознаят с тях, а въпросът има сериозно обществено значение заради социалната чувствителност по отношение увеличаване цената на водата. По моя молба управителят на В и К дружеството разясни в детайли бизнес-плана и в резултат на това днес общинските съветници го подкрепиха категорично и се даде мандат на кмета да гласува „за“ този план“ – обясни той.

Огнян Ценков се спря и на някои по-съществени предложения, които бяха приети, като отчета на Програмата за прозрачно управление за 2017 г. и приемане на нова програма за 2018 г.; отчета на Плана за интеграция на гражданите от ромски произход и други малцинствени групи за 2017 г. и приемане на новия план, отбелязвайки, че Община Видин е един пример за етническа толерантност; изменението и допълнението на Системата за прием в първи клас; разпределението на субсидията от 300 000 лв. за спортните клубове и др.

Ценков направи кратък коментар и на зимната обстановка. В Община Видин до 13.00 часа са получени три сигнала за непочистени квартални улици, като на два от тях е реагирано веднага. Третият се отнася за подхода към училището в квартал „Нов път“, където е изпратена техника на място. В ранните часове на деня заради снегонавявания са били затворени подходите към селата Динковица, Плакудер, Ивановци, Гайтанци и Въртоп, които впоследствие са разчистени. През нощта е отворен за преминаване на леки автомобили пътят Покрайна-Гомотарци и е започнала работа по разширяването му, за да се осигури преминаването и на автобуси. „Преодоляваме постепенно създалата се ситуация. Апелирам към гражданите, когато подават сигнали във връзка със зимното почистване, да оставят телефон за връзка, което е важно за получаване на последваща информация. Има осигурено денонощно дежурство в звено „Чистота“, поддържа се постоянна връзка с кметовете и кметските наместници на населените места в Общината. Няма бедстващи селища – без снабдяване с хранителни продукти, без ток и вода“ – обобщи кметът.

Кметът на Видин помогна на семейство, чийто дом пострада при пожар

Имуществото в жилището на Христина и Венелин Йончеви е опожарено напълно при инцидент в края на миналата година. Сега апартаментът, кой...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com