Осма регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" от област Видин

755
Осма регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" от област Видин
Снимка: Община Видин

Видин е домакин на Осмата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" от област Видин. Десетки деца от клубовете към училищата и детски градини се събраха на тържеството в конферентния център на Областна администрация, което тази година е посветено на 140 години от Освобождението на България и на Видин. Организатори на събитието са Регионално управление на образованието Видин и Видинският комитет „Васил Левски“.

Официални гости бяха Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Анжело Методиев, заместник областен управител на Област Видин, , подполковник Вангел Николов, началник на Военно окръжие Видин, Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски" и представители на културни институции и на духовната власт.

Стартира обществена поръчка за избор на строителен надзор за отсечка от магистралния път Видин - Ботевград

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че е стартирал търг за строителен надзор при допълнителното проектиране и стр...

Ценков приветства младите възрожденци: „Горд и развълнуван съм да бъда сред всички вас, ревностни родолюбци. Бих искал да поздравя Общобългарския комитет „Васил Левски“ за благородното дело и да изкажа своето искрено уважение към родолюбивата и достойна инициатива за създаването на движението “Млади възрожденци” и неговите успешни изяви. Тази Ваша инициатива успява да приобщи впечатляващ брой ученици, които намират прекрасна възможност да се посветят на добродетелни, патриотични дела. Вашата организация, толкова здраво свързана с българщината, е пример за това как се възпитава у децата ни родова памет“. Той подчерта, че безсмъртните завети на Левски трябва да се помнят и да се върви по пътя, посочен някога от Апостола на свободата „служба на отечеството и работа в името на народната воля“.

С поздрав към всички участници в регионалната среща се обърнаха председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието Видин, председател на Видинския комитет „Васил Левски“. В словото си Васил Василев припомни, че Видин дава началото на създаването на клубовете в национален мащаб и благодари на учители и ученици за ентусиазма и дари на всеки един участник Георгиевска лента - висш отличителен знак за героизъм.

Историческите факти, свързани с освобождението на Видин, изнесени в доклада, представен от Регионален исторически музей Видин, и мултимедийната презентация в снимки и документи на Държавен архив Видин, предизвикаха интереса на младите хора.

Възторжено бяха посрещнати най-малките изпълнители от клуба „Млади възрожденци“ при детска градина „Русалка“. В програмата на Осмата регионална среща бяха включени сценични индивидуални и групови изяви – рецитали, песни и стихове от всички клубове на област Видин.

Видин е домакин по проект за трансгранично сътрудничество на програма Интеррег България и Сърбия

Обмяна на опит между служители и специалисти от Община Видин и Община Зайчар се проведе днес в конферентната зала на хотел „Бонон...

Всеки клуб получи грамота за участие и поетична антология „Храбростта и мъката на България”.

Клубовете "Млади възрожденци" в областта са 18, като тези в Община Видин са 12. Те са създадени по идея на Общобългарския комитет "Васил Левски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com