С концерт приключи тридневен младежки фестивал във Видин

1361
С концерт приключи тридневен младежки фестивал във Видин
Снимка: Община Видин

Концерт с участието на изпълнители от различни стилове постави финала на събитията, чийто домакин от 8 до 10 септември бе нашият град. Те се проведоха в рамките на проекта „Спорт срещу агресия“, изпълняван от Фондация „Борис Христов“, със съдействието на Община Видин.

„С река на сърцето“ със специална предпремиера във Видин

Крепостта „Баба Вида“ ще посрещне първата публика на новия сериал на NOVA. Той се снима в най-красивите кътчета на Видин и ...

Преди началото на концерта приветствие поднесе Емилия Николова, началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Общината. Тя поздрави от името на видинския кмет д-р Цветан Ценков организаторите и участниците в тридневния младежкия фестивал. „Община Видин с готовност съдейства посланията на този фестивал да стигнат до повече хора, защото всички институции и граждани трябва да обединят усилия, за да реагират категорично на наблюдаваните негативни тенденции, свързани с рисково поведение сред младите хора. Заниманията с различни спортни дейности са една чудесна алтернатива и затова ние напълно подкрепяме идеята за привличане на младежите като посланици на Спорт срещу агресия“, заяви Емилия Николова, след което пожела успех на концерта и добро настроение на зрителите.

На откритата сцена на Художествената галерия в Крайдунавския парк се състоя уникално шоу, в което диаметрално противоположни музикални жанрове си подадоха ръка. Публиката имаше възможност да чуе на живо един от най-популярните изпълнители на българската поп сцена – Миро. Албена Вескова и танцьори от Ансамбъл „Българе“ пресътвориха магията на българския фолклор. Оперните певци Стоян Бончев и Борис Луков представиха красотата на класическата музика. Музикантите и танцьорите от La Cubania Original пренесоха във Видин горещите ритми на екзотична Куба. Участие в концерта взеха и чаровните изпълнителки Анастасия и Теодора, за които това беше и дебют пред публика. Водещ на концерта бе актрисата Гергана Стоянова.

По-рано през деня пред откритата сцена на Художествената галерия се проведе спортен празник. Много младежи и девойки премериха сили в организираните турнири по лицеви опори, „кофички“, клекове, набирания, канадска борба. Всички призьори бяха наградени преди началото на концерта.

Община Видин се включва в „Нощ на литературата“ 2022 г.

На 7 септември нашият град става част от тазгодишното издание на международния литературен формат „Нощ на литературата“, в ...

В рамките на проекта бе организиран и семинар, който се проведе на 8 и 9 септември в залата на Общинския съвет. Темите, включени в програмата на обучението, бяха свързани с начините за превенция на насилието и агресията. С помощта на квалифицирани лектори младите хора придобиха важни умения за самооценка и се запознаха с техники за справяне с проблема.

Проектът „Спорт срещу агресията“ цели да обвърже намаляването на агресията с даването на адекватен отговор на потребностите на младите хора, основните от които са намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г., Министерство на младежта и спорта.

От Фондация „Борис Христов“ подариха на Община Видин многофункционален фитнес уред, в знак на признателност за сътрудничеството при организирането на младежкия фестивал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com