Във Видин отваря Център за кандидат-студенти

1840
Във Видин отваря Център за кандидат-студенти
Снимка: iStock/Guliver

Център за кандидатстудентска подготовка и информация във Видин започва работа. Кандидат-студентите могат да получат в него информация за висшите учебни заведения в страната и да подадат документи за изпити и класиране, обясни ръководителят на центъра Лариса Найденова:

"При нас се подават документи за предварителни изпити, за редовни изпити и за класиране. Нашата работа е до приемането на кандидат-студентите. След това, за записването във висшите учебни заведения, всичко е в техни ръце. Съветът, който мога да им дам, е да не се търси аналогия между учебните заведения. Изискванията са различни и ако понякога съвпадат, това е случайност и би могло да ги подведе."

Запорираха сметките на община Видин

Наложиха запори на сметките на Община Видин. Запорите са наложени от две видински фирми - ЕТ „Витан-Ж-Тодорка Младенова" и &bdq...

Центърът се помещава в сградата на училище "Св. Климент Охридски" във Видин. Той ще работи по час и половина дневно до юни, а след това по цял ден, обясни Лариса Найденова пред Радио Видин:

"За предварителната кампания до месец юни работното време ще бъде от 17:05 до 18:30 часа, всеки работен ден.А вече за приема на документи за редовни изпити и за класиране, което ориентировачно е някъде около 20 юни, тогава ще работим по цял ден, събота и неделя- до обяд, като и за двете кампании сроковете са 2-3 дни по-съкратени от това, което е посочено в интернет, за да могат да бъдат придвижени документите, тъй като сме крайно бюро."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com