X
 
 

10 признака, че откачаш на тема политика

4488 11
photo of 10 признака, че откачаш на тема политика
1. Виждаш соросоиди непрекъснато 

Едното ти око е вечно присвито, от подозрително втренчване във всеки твой опонент. Не му е чиста работата на този човек, да не излезе соросоид накрая. Струва ти се, че почти всяка отворена уста е натъпкана с грантове, а фондация "Америка за България" за теб е нещо като огромна свръхбогата секта, пуснала корени от жълтите павета до центъра на Радомир, спонсорираща всяко мнение, различно от твоето. Когато гледаш някой прозападен експерт по телевизията, първата ти работа е да напишеш в Google името му и да добавиш "соросоид". И ето! Сайтове с три букви ти предлагат очакван резултат - цялата соросоидска биография на тоя човек. Работата му с "Отворено общество" за теб е несравнимо по-осъдима от работата на агентите от ДС. Едните поне са пазели държавата, а другите я предават. 

2. Виждаш путинисти на всеки километър 

На другия полюс, по същото време. Същото присвито подозрително око. Ето, току-що някой рече, че много неща в Европейския съюз не му харесват. Тоя, веднага отсъждаш, сто процента харесва Путин, братле. Няма как да е иначе. Болен русофил, евразиец, азиатец, по душа слабохарактерен славянин, по вяра православен фундаменталист, по ум - безумец фанатик. Дай им диктатори на тия да се радват. Напоследък си способен да провидиш Путин във всяка една житейска ситуация, а вечер когато си легнеш виждаш със затворени очи и от вътрешната част на клепачите си пронизващия му леден поглед. Струва ти се, че си призван да държиш европейското небе като Атлас над раменете си и да го браниш от фантома на Путин от сутрин до вечер. 

3. Всички са еничари 

Лично за теб се живее в нещо като ъпгрейднат 19-ти век, с известни модерни подобрения и смартфони, но нещата общо взето са останали както едно време - България трябва да се освобождава всеки ден - куп поробители беснеят над бащино ни огнище. Във въздуха се носи миризмата на еничари, предатели, ибрикчии. Лексиката ти наподобява стихотворение на Ботев, само че без римите, идеята, смисъла, красотата и въздействието и от цялата работа е останало само "люто да се мрази". Важното е обаче, че си опънал българско знаме на терасата. Комшиите ти не са. Боклуци. Предатели. Еничари. 

4. Завръщаш се при култа към личността 

В последно време си започнал да преоценяваш световната история. И някак е започнало да ти се струва, че онзи префинен мустакат човек от близкото минало далеч не е тиранинът, който ни набиват в главите, че е. Той вдигна Русия на крака, той спаси Европа от нацизма! Другите му дребни прегрешения започват да ти се струват като зле изфабрикувани слухове - историците си измислят за Катинската гора (германци са били, не Сталин), а Солженицин нарочно ги пише тия глупости за архипелага ГУЛАГ (наградиха го с Нобел, за да предаде СССР).  

5. Спориш с тролове по форумите 

Ти въобще не обръщаш внимание, че тия хора пишат по десет пъти на ден за политика и то под статии за мода, научни открития, хороскопи и готварски рецепти. Не ти прави и впечатление, че времето им за реакция под някоя новина пада под минута. Свикнал си да се дърлиш с тях непрекъснато и някак си е започнало да ти се струва, че е крайно наложително да им наложиш мнението си. Нещата не се получават, но си упорит - предполагаш, че тия хора в един момент най-сетне ще разберат и ще си кажат - ей, верно бе, така е, прав си, сбърках!

6. Четеш статии от брадва.бг.

И други подобни. За теб източникът на информация няма никакво значение - важно е да казва истината! Журналистите не са журналисти, а журналя, а из огромното изобилие от новини си избрал тъкмо онези, които завършват всяко изречение с удивителен и започват всяка новина с шокбомбасензация. Когато някой ти каже, че това са медии, които се правят от един човек в една стая, който е публикувал 10 000 материала без да се е подписал под нито един, за теб това няма никакво значение - току-що си шернал текста "ЕС въвежда третия пол в личните карти!" и с вдигнат адреналин люто си се разпенил. На общото и невинно възражение, че информацията, която си прочел, просто не е вярна, ти не вярваш - не е вярно, че не е вярна. Прав си. По-добре да не ти мътим главата и да те оставим на мира. 

7. Стената ти във Facebook е достатъчна за диагноза 

Ако един средностатистически профил съдържа здравословен баланс между снимка от петък вечер, тагване от летище, линк към любима песен и събитие, което ще посетиш, то твоята стена е започнала да прилича на управлявана от бот страница. Едно срамежливо дръпване на лентата надолу показва, че от 22 април 2014-та не си публикувал нищо друго освен линкове към политически статии: тенденция, нарушавана само през година от честитки за рождения ден на все по-оредяващия ти кръг от приятели. В тази връзка, точка 8...

8. Блокваш на килограм 

Да бъдем част от списъка ти с приятели във Facebook е привилегия, за която трябва да сме благодарни всеки ден. И най-дребното несъгласие с всичко, което казваш, е последвано от радикален, сърцераздирателен ход: ти просто блокираш тоя човек, което в твоето съзнанието вероятно изглежда като кадъра от "300", където Леонид ритва пратеника на Ксеркс в бездната. Това, че си ни разприятелил е просто фатално за нас и ние все още не можем да го преживеем.

9. Поучаваш близки и приятели 

Обсесиите ти започват да излизат извън интернет. Общите сметки от последния месец говорят, че си се скарал на маса за политика с един братовчед, трима колеги на работа, собствения ти баща и над десет съвършено непознати (просеха си го). За теб всяко лично отношение трябва да има за основа общо съгласие по няколко важни политически въпроса - общуването в противен случай и по други теми е нежелателно. 

10. Би подкрепил смъртното наказание 

Всичко гореизброено е създало едно общо ожесточено настроение, в което често прескачат мисли за завръщане на смъртното наказание. Само така една държава може да функционира добре и да създаде истинска справедливост - особено ако наказанието се приложи към опонентите ти, отказващи да се вразумят. 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

11 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  А бе, я да ходим да гласуваме за Борисов и БСП, за какво ни е да мислим!? Като чета, дори и авторът не се е спасил!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  тук авторът е бръкнал най-дълбоко в д-то на пидоРашка. Одма е изпраскал няколко лайняни коментара, уж че не е перко.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Байчев отново с много хубава статия. Лека ирония, а не люта обида. Може би наистина някои хора трябва да се замислят дали не прекаляват, дали не виждат нищо друго освен врагове. Хората не са врагове, врагът се казва дявол, сатана и той има власт над тези, които грешат, не спазват 10-те Божи Заповеди и има власт да заведе грешните в ада. Хора, покайте се, отвърнете се от греховете и вярвайте в Еван виж още ›› гелието за да се спасите!
 • до 3 3.1 до 3 преди 5 месеца Профил на трол?
  Ей ОТКАЧАЛКААА...пардон не си ОТКАЧАЛКА- аз те иронизирам леко.Ти не си ми враг!Покаях се и ще прочета Евангелието/когато ми остане време и съм на кеф/...Може ли още нещо да ми пожелаеш за да се спася от греховете си...???
  : 2 !
 • до 3.1 3.2 до 3.1 преди 5 месеца Профил на трол?
  Това е, което писах е достатъчно и не трудно. Мога да ти пожелая да издържиш Библейската Голяма Скръб, която е на вратата. За тези, които не знаят: Божият тест и след това Божието наказание над човечеството(3,5 г +3,5 г общо 7 години). Ако наистина се отвърнеш от греховете си и спазваш Божиите Заповеди, Господ Исус(ЯШУА МЕСИЯ) на еврейски, ще ти помогне да издържиш това време на изпитание. Пожела виж още ›› вам ти успех!
  : 0 !
 • до ЯШУА Месията 3.2 3.3 до ЯШУА Месията 3.2 преди 5 месеца Профил на трол?
  И аз ВАМ ти пожелавам успех без ИРОНИЯ...АЛИЛУЯ...!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • 10 белега че Соросоидите не спят и се опитват да ни БАЛАМУРКАТ с джендърски мурафети! 2 10 белега че Соросоидите не спят и се опитват да ни БАЛАМУРКАТ с джендърски мурафети! преди 5 месеца Профил на трол?
  1- Не е лъжа ,че виждаме ежедневно соросоиди в представителите на политическите партии, които са се продали на ДЯВОЛА/Сорос/за жълти стотинки,докато из народа такива ПРЕЦЕДЕНТИ не се наблюдава!!! -не е лъжа, че фондация "Америка за България" и "Отворено общество" са нещо като огромна свръхбогата секта, пуснала корени от жълтите павета до центъра на Радомир...2-Вярно е ,че Со виж още ›› росидната гмеж и джендърските им приятелчета виждат Путинисти на всеки километър-т.е.те са неудачници-комплексари!!!...3-Не е лъжа,че в дУпЕсЕ и ДОСТ всички са башибозук и еничари... В централите им се носи миризмата на чибуци,фесове,чалми и фереджета,на еничари, предатели, ибрикчии които са готови да конщунстват над бащиното ни огнище...!4-Не е лъжа ,че се завръща култа към личността-Пример:Вожда слънце...Винету и мат'риялЪ и т.н. 5-Не е лъжа ,че е БЪКАНО с тролове по форумите ,нОООО защо трябва да спорим с тях?Само си губим времето?!!!...6-Не ползвам ФЕЙСБУК и предпочитам да гледам лично в очите ПРИЯТЕЛИТЕ си когато комуникирам с тях!!!Не отричам ФЕЙСБУК ,НООО...не съм му фен!!!7-Чета всичко дори и статии от брадва.бг....а мнението си е мое и си го изграждам след като се запозная с "ДВЕТЕ СТРАНИ НА МЕДАЛА"!!!...8-Поучавам близки и приятели когато ми поискат съвет,иначе не им се меся в тяхните разбирания!!!...9-Лъжа е ,че блоквам на килограм....по скоро се срещам,веселя,спортувам и т.н. с близки познати,приятел и колеги...останалото е БЛЯ...БЛЯ...БЛЯ... 10-Истина е че бих подкрепил смъртното наказание за убийци,изнасилвачи,мародери и педофили!!!!АЙДЕ МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ДЖЕНТЪРИ СМОТАНЯЦИ!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • възмутен български избирател към чичко Сорос и сие!!!Не ни пробутвай платени клакьорски статийки!!!! 1 възмутен български избирател към чичко Сорос и сие!!!Не ни пробутвай платени клакьорски статийки!!!! преди 5 месеца Профил на трол?
  Ето я джендърската идеология в действи!!!В тая статийка панфлет ни манипулират по джендърски и ни пробутват ПОЛУ-истини и ни НАЛАГАТ мнението,че освен че сме дебили а сега сме и ОТКАЧАЛКИ...АЙ СИКТЕР БЕ смотаняци!!!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  хахахахахаха... Лудия няма нужда да го търсиш. Сам се издава! хахахахаха....
  : 3 !
 • до 1.1-Ти май си съгласен да те наричат ОТКАЧАЛКА???!!! 1.2 до 1.1-Ти май си съгласен да те наричат ОТКАЧАЛКА???!!! преди 5 месеца Профил на трол?
  Имам чувството ,че се смееш сам на себе си!Припомни си класиците какво са казали по въпроса след Априлското въстание:"...Лудостта на един народ..."Замисли се с празната си кратуна и виж как с джендърски памук ти налагат нещо което не е така!!!А МОЖЕ БИ Е ТАКА???ТИ да СИ ОТКАЧАЛКА???
  : 6 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  пидоРашка 1 и 1.2, коментарчетата ти са направо ДИАГНОЗА! Спри ги тия бели прахчета от аржентинската пратка! И лосиона също!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Калин Терзийски: Венета Райкова номер ед...

Писателят Калин Терзийски изригна публично срещу Венета Райкова и масовата продажба на нейни книги в масовите книжарници. С дълга публи...

missing image
Борисов прати всички споменати в разслед...

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят държавните служителите и експертите, които са споменати в журналистическо ...