X
 
 

10 признака, че откачаш на тема политика

4551 11
photo of 10 признака, че откачаш на тема политика
1. Виждаш соросоиди непрекъснато 

Едното ти око е вечно присвито, от подозрително втренчване във всеки твой опонент. Не му е чиста работата на този човек, да не излезе соросоид накрая. Струва ти се, че почти всяка отворена уста е натъпкана с грантове, а фондация "Америка за България" за теб е нещо като огромна свръхбогата секта, пуснала корени от жълтите павета до центъра на Радомир, спонсорираща всяко мнение, различно от твоето. Когато гледаш някой прозападен експерт по телевизията, първата ти работа е да напишеш в Google името му и да добавиш "соросоид". И ето! Сайтове с три букви ти предлагат очакван резултат - цялата соросоидска биография на тоя човек. Работата му с "Отворено общество" за теб е несравнимо по-осъдима от работата на агентите от ДС. Едните поне са пазели държавата, а другите я предават. 

2. Виждаш путинисти на всеки километър 

На другия полюс, по същото време. Същото присвито подозрително око. Ето, току-що някой рече, че много неща в Европейския съюз не му харесват. Тоя, веднага отсъждаш, сто процента харесва Путин, братле. Няма как да е иначе. Болен русофил, евразиец, азиатец, по душа слабохарактерен славянин, по вяра православен фундаменталист, по ум - безумец фанатик. Дай им диктатори на тия да се радват. Напоследък си способен да провидиш Путин във всяка една житейска ситуация, а вечер когато си легнеш виждаш със затворени очи и от вътрешната част на клепачите си пронизващия му леден поглед. Струва ти се, че си призван да държиш европейското небе като Атлас над раменете си и да го браниш от фантома на Путин от сутрин до вечер. 

3. Всички са еничари 

Лично за теб се живее в нещо като ъпгрейднат 19-ти век, с известни модерни подобрения и смартфони, но нещата общо взето са останали както едно време - България трябва да се освобождава всеки ден - куп поробители беснеят над бащино ни огнище. Във въздуха се носи миризмата на еничари, предатели, ибрикчии. Лексиката ти наподобява стихотворение на Ботев, само че без римите, идеята, смисъла, красотата и въздействието и от цялата работа е останало само "люто да се мрази". Важното е обаче, че си опънал българско знаме на терасата. Комшиите ти не са. Боклуци. Предатели. Еничари. 

4. Завръщаш се при култа към личността 

В последно време си започнал да преоценяваш световната история. И някак е започнало да ти се струва, че онзи префинен мустакат човек от близкото минало далеч не е тиранинът, който ни набиват в главите, че е. Той вдигна Русия на крака, той спаси Европа от нацизма! Другите му дребни прегрешения започват да ти се струват като зле изфабрикувани слухове - историците си измислят за Катинската гора (германци са били, не Сталин), а Солженицин нарочно ги пише тия глупости за архипелага ГУЛАГ (наградиха го с Нобел, за да предаде СССР).  

5. Спориш с тролове по форумите 

Ти въобще не обръщаш внимание, че тия хора пишат по десет пъти на ден за политика и то под статии за мода, научни открития, хороскопи и готварски рецепти. Не ти прави и впечатление, че времето им за реакция под някоя новина пада под минута. Свикнал си да се дърлиш с тях непрекъснато и някак си е започнало да ти се струва, че е крайно наложително да им наложиш мнението си. Нещата не се получават, но си упорит - предполагаш, че тия хора в един момент най-сетне ще разберат и ще си кажат - ей, верно бе, така е, прав си, сбърках!

6. Четеш статии от брадва.бг.

И други подобни. За теб източникът на информация няма никакво значение - важно е да казва истината! Журналистите не са журналисти, а журналя, а из огромното изобилие от новини си избрал тъкмо онези, които завършват всяко изречение с удивителен и започват всяка новина с шокбомбасензация. Когато някой ти каже, че това са медии, които се правят от един човек в една стая, който е публикувал 10 000 материала без да се е подписал под нито един, за теб това няма никакво значение - току-що си шернал текста "ЕС въвежда третия пол в личните карти!" и с вдигнат адреналин люто си се разпенил. На общото и невинно възражение, че информацията, която си прочел, просто не е вярна, ти не вярваш - не е вярно, че не е вярна. Прав си. По-добре да не ти мътим главата и да те оставим на мира. 

7. Стената ти във Facebook е достатъчна за диагноза 

Ако един средностатистически профил съдържа здравословен баланс между снимка от петък вечер, тагване от летище, линк към любима песен и събитие, което ще посетиш, то твоята стена е започнала да прилича на управлявана от бот страница. Едно срамежливо дръпване на лентата надолу показва, че от 22 април 2014-та не си публикувал нищо друго освен линкове към политически статии: тенденция, нарушавана само през година от честитки за рождения ден на все по-оредяващия ти кръг от приятели. В тази връзка, точка 8...

8. Блокваш на килограм 

Да бъдем част от списъка ти с приятели във Facebook е привилегия, за която трябва да сме благодарни всеки ден. И най-дребното несъгласие с всичко, което казваш, е последвано от радикален, сърцераздирателен ход: ти просто блокираш тоя човек, което в твоето съзнанието вероятно изглежда като кадъра от "300", където Леонид ритва пратеника на Ксеркс в бездната. Това, че си ни разприятелил е просто фатално за нас и ние все още не можем да го преживеем.

9. Поучаваш близки и приятели 

Обсесиите ти започват да излизат извън интернет. Общите сметки от последния месец говорят, че си се скарал на маса за политика с един братовчед, трима колеги на работа, собствения ти баща и над десет съвършено непознати (просеха си го). За теб всяко лично отношение трябва да има за основа общо съгласие по няколко важни политически въпроса - общуването в противен случай и по други теми е нежелателно. 

10. Би подкрепил смъртното наказание 

Всичко гореизброено е създало едно общо ожесточено настроение, в което често прескачат мисли за завръщане на смъртното наказание. Само така една държава може да функционира добре и да създаде истинска справедливост - особено ако наказанието се приложи към опонентите ти, отказващи да се вразумят. 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

11 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  А бе, я да ходим да гласуваме за Борисов и БСП, за какво ни е да мислим!? Като чета, дори и авторът не се е спасил!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  тук авторът е бръкнал най-дълбоко в д-то на пидоРашка. Одма е изпраскал няколко лайняни коментара, уж че не е перко.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Байчев отново с много хубава статия. Лека ирония, а не люта обида. Може би наистина някои хора трябва да се замислят дали не прекаляват, дали не виждат нищо друго освен врагове. Хората не са врагове, врагът се казва дявол, сатана и той има власт над тези, които грешат, не спазват 10-те Божи Заповеди и има власт да заведе грешните в ада. Хора, покайте се, отвърнете се от греховете и вярвайте в Еван виж още ›› гелието за да се спасите!
 • до 3 3.1 до 3 преди 1 година Профил на трол?
  Ей ОТКАЧАЛКААА...пардон не си ОТКАЧАЛКА- аз те иронизирам леко.Ти не си ми враг!Покаях се и ще прочета Евангелието/когато ми остане време и съм на кеф/...Може ли още нещо да ми пожелаеш за да се спася от греховете си...???
  : 2 !
 • до 3.1 3.2 до 3.1 преди 1 година Профил на трол?
  Това е, което писах е достатъчно и не трудно. Мога да ти пожелая да издържиш Библейската Голяма Скръб, която е на вратата. За тези, които не знаят: Божият тест и след това Божието наказание над човечеството(3,5 г +3,5 г общо 7 години). Ако наистина се отвърнеш от греховете си и спазваш Божиите Заповеди, Господ Исус(ЯШУА МЕСИЯ) на еврейски, ще ти помогне да издържиш това време на изпитание. Пожела виж още ›› вам ти успех!
  : 0 !
 • до ЯШУА Месията 3.2 3.3 до ЯШУА Месията 3.2 преди 1 година Профил на трол?
  И аз ВАМ ти пожелавам успех без ИРОНИЯ...АЛИЛУЯ...!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • 10 белега че Соросоидите не спят и се опитват да ни БАЛАМУРКАТ с джендърски мурафети! 2 10 белега че Соросоидите не спят и се опитват да ни БАЛАМУРКАТ с джендърски мурафети! преди 1 година Профил на трол?
  1- Не е лъжа ,че виждаме ежедневно соросоиди в представителите на политическите партии, които са се продали на ДЯВОЛА/Сорос/за жълти стотинки,докато из народа такива ПРЕЦЕДЕНТИ не се наблюдава!!! -не е лъжа, че фондация "Америка за България" и "Отворено общество" са нещо като огромна свръхбогата секта, пуснала корени от жълтите павета до центъра на Радомир...2-Вярно е ,че Со виж още ›› росидната гмеж и джендърските им приятелчета виждат Путинисти на всеки километър-т.е.те са неудачници-комплексари!!!...3-Не е лъжа,че в дУпЕсЕ и ДОСТ всички са башибозук и еничари... В централите им се носи миризмата на чибуци,фесове,чалми и фереджета,на еничари, предатели, ибрикчии които са готови да конщунстват над бащиното ни огнище...!4-Не е лъжа ,че се завръща култа към личността-Пример:Вожда слънце...Винету и мат'риялЪ и т.н. 5-Не е лъжа ,че е БЪКАНО с тролове по форумите ,нОООО защо трябва да спорим с тях?Само си губим времето?!!!...6-Не ползвам ФЕЙСБУК и предпочитам да гледам лично в очите ПРИЯТЕЛИТЕ си когато комуникирам с тях!!!Не отричам ФЕЙСБУК ,НООО...не съм му фен!!!7-Чета всичко дори и статии от брадва.бг....а мнението си е мое и си го изграждам след като се запозная с "ДВЕТЕ СТРАНИ НА МЕДАЛА"!!!...8-Поучавам близки и приятели когато ми поискат съвет,иначе не им се меся в тяхните разбирания!!!...9-Лъжа е ,че блоквам на килограм....по скоро се срещам,веселя,спортувам и т.н. с близки познати,приятел и колеги...останалото е БЛЯ...БЛЯ...БЛЯ... 10-Истина е че бих подкрепил смъртното наказание за убийци,изнасилвачи,мародери и педофили!!!!АЙДЕ МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ДЖЕНТЪРИ СМОТАНЯЦИ!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • възмутен български избирател към чичко Сорос и сие!!!Не ни пробутвай платени клакьорски статийки!!!! 1 възмутен български избирател към чичко Сорос и сие!!!Не ни пробутвай платени клакьорски статийки!!!! преди 1 година Профил на трол?
  Ето я джендърската идеология в действи!!!В тая статийка панфлет ни манипулират по джендърски и ни пробутват ПОЛУ-истини и ни НАЛАГАТ мнението,че освен че сме дебили а сега сме и ОТКАЧАЛКИ...АЙ СИКТЕР БЕ смотаняци!!!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  хахахахахаха... Лудия няма нужда да го търсиш. Сам се издава! хахахахаха....
  : 3 !
 • до 1.1-Ти май си съгласен да те наричат ОТКАЧАЛКА???!!! 1.2 до 1.1-Ти май си съгласен да те наричат ОТКАЧАЛКА???!!! преди 1 година Профил на трол?
  Имам чувството ,че се смееш сам на себе си!Припомни си класиците какво са казали по въпроса след Априлското въстание:"...Лудостта на един народ..."Замисли се с празната си кратуна и виж как с джендърски памук ти налагат нещо което не е така!!!А МОЖЕ БИ Е ТАКА???ТИ да СИ ОТКАЧАЛКА???
  : 6 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  пидоРашка 1 и 1.2, коментарчетата ти са направо ДИАГНОЗА! Спри ги тия бели прахчета от аржентинската пратка! И лосиона също!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Сграда падна в Истанбул заради "контролирано" ...

В Истанбул рухна 4-етажна сграда, предаде БНР. Съобщава се, че няма жертви и пострадали. Инцидентът е станал около обяд в квартал "Кяътхане". Около 17:30 ...

missing image
Отличие за единствения ученик от София, ...

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, донесъл единствената награда на София от Националното музикално състезание „Ключът на музиката"`2019, в ...

missing image
Тръмп отива във Великобритания през юни ...

Американският президент Доналд Тръмп ще има посещение на високо равнище във Великобритания през юни, предаде БГНЕС. По време на визитата Тръмп възнамерява да посети ...

Последно в Актуално