Ало, ТЕАТРАЛИТЕ...

37314
Ало, ТЕАТРАЛИТЕ...

Какво й е на чалгата? Нищо. Просто бизнес. Музикален жанр, който привлича огромен брой зрители по концерти и кръчми. Публиката, какъвто брой могат да съберат максимум петима поп или естрадни изпълнители: Лили Иванова, Веселин Маринов, Васко Кеца. За другите двама не се сещам, но сигурно ще се намерят. Достатъчно е да се загледаш в устните на припяващите фенове на предния ред и да ти стане ясно, че те знаят текста по-добре от самите изпълнители. През отворените прозорци в китните ни столични квартали, в тролея, таксито, от слушалките на чисто новите iPhone-и на 12-14-годишните тинейджъри... отвсякъде звучи чалга.

Нищо лошо. Проблемът е, че тя оформя мироглед. Мироглед, който днес тинейджърите, които след 20-ина години ще отпускат еврофондовете, с кеф и мазна псувня ще кажат: „Евалата на Азиа-та (това е Азис, ако не знаете), добре им го каза.”

Митко Пайнера: Ще върна парите, ако мога да угодя на някого

След като стана ясно, че близо два милиона лева европари ще получи "Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета", тъй кат...

А какво различава Азис от Шамара? Общо взето нищо, различни стилове на пеене. Единия се изказа във „Фейса” и си направи ПР пред 88-те хиляди последователи. Шамара скочи още по-високо. Даде едно интервю, което медиите мултиплицираха и с което някакъв си рапър обяви, че ще стане политик, за да вкара в затвора всички управляващи!

Но не това е проблемът. Проблемът не е и в Митко Пайнера. Проблемът не е, че един бизнесмен иска да „привлече значителен брой нови зрители”. Проблемът не е, че иска това да стане по най-сладкия начин – с европари.

Проблемът е, че правителството му ги е отпуснало. Проблемът е, че се намериха министри, които да кажат, че не виждат нищо лошо в чалгата, напротив. Проблемът е, че Вежди Рашидов оправда отпуснатите средства с обосновката, че „и Халваджиян е взимал средства по тази програма, и Митовски е взимал, и братя Чучкови са взимали.”

Проблемът е, че подобни фирми от развлекателния бранш не трябва въобще да бъдат допускани до конкурси за европари, защото, убеден съм, всички документи и обосновки на подчинените на Митко Пайнера са си свършили чудесно работата, за да спечелят конкурса.

Проблемът е, че все още на управляващите им „връзва” да хвърлят прах в очите на хората с твърдението, че еврофондовете сами гарантират икономически растеж. Вярно, няма да ги върнем, но не виждам как новите магистрали са ми помогнали на мен лично, а и на икономиката.

Европа иска да сме прости, да сме овце!

“Това е чудовищно”, възмути се режисьорът Александър Морфов, след като научи новината, че в чалгата на “Пайнер”...

Ок, проблемите са много. Но за мен единственият и най-важен в този конкретен случай е, че голяма част от младите българи дори не са чували за цитираните от г-н Рашидов имена на братя Чучкови, Митовски, да не говорим за Теди Москов.

А, и понеже споменах Теди Москов. Случайно. Ето какво е написал Азис (или Азия, обърках се вече) на страницата си във Facebook, цитирано от БЛИЦ:

Ало ТЕАТРАЛИТЕ...

Спите ли или се друсате или пак тревичка сте запалили или пак сте налягали пред някой театрален салон.Уж репетирате,пък сте с пластмасова бутилка бира в ръка и с мръсни дънки клечите по первази,тротоари...

Пушите една цигара 10 души и си разказвате колко е ниска културата на народа ни защото слуша чалга.

Мишо Шамара: Политиката в България е чалга

"Политиката в България е чалга, но какво да очакваме като ни управлява ретро мутра, фен на Лепа Брена", заяви рапърът Мишо Шамара, койт...

Ами направете нещо де,стига с тези наркотични зависимости... Подгответе проект който да бъде забелязан от ЕВРОПА!!! ТЕДИ МОСКОВ,ИЗКЪПИ СЕ!!!!!

Автор: Пламен Георгиев

 

Карикатура: Чавдар Тодоров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com