Дебелокожите - на съд!

17030
Дебелокожите - на съд!

Дебелите глави не дават оставка. Така е при комунистите, така е при ДПС. Щом е така и не дават колективна оставка, нека я дадат поединично. Пръв трябва да е Йовчев, който лъже повече от Станишев и Местан. Йовчев е нагъл лъжец, който не вижда истината и не признава, че полицаите му подпочнаха протестиращите преднамерено - с палки и юмруци. Сякаш казваха "стига толкова с тези мирни протести, писна ни от извънреден труд, искаме да се приберем у дома". Защо биха? И дадоха ли си сметка, че го направиха, за да защитят дебелокожите с властта, срахливците е в автобуса.

Йовчев гледа в очите и лъже безогледно. Биха, скубаха, блъскаха, псуваха, а някои от подчинените му даже и плюваха. Който не вярва, да разгледа записите от нощта срещу 24-ти. Йовчев да ги гледа, докато му отекат очите. За да повярва. Този министър на побойници пръв трябва да отиде на съд. Съдът е задължителен, за да си върнем мирния характер на протестите. Занапред.

Станишев: Оставката на Орешарски би консолидирала целта на Цветанов

И премиерът Пламен Орешарски, и партиите, които подкрепят правителството са готови на разговори, но не и с ултиматуми. Това каза в парл...

Следващият с оставка трябва да бъде убеденият сталинист Михо Миков. Когато един председател на парламент си позволи директно по всички телевизии - при това една след друга, тоест повторено няколко пъти, да призове полицията за саморазправа с присъстващите на площада, то той е направо за затвора. Или поне за лудницата.

Партийно заслепен, Миков лично нареди на Йовчев да напердаши хората и да опази властта на БСП и ДПС. Резонният въпрос тук е, как така МВР и джандарите си позволиха, изпълнявайки, разбира се, заповедта на Миков и Йовчев, да пуснат на бърза ръка в употреба палките, преди да пуснат в употреба мегафоните.

Къде са Станишко и Местан? Те са главните виновници и подстрекателите на бунта. Скрили са се като мишоци и треперят. За тях оставките са най-малкото. Тези двамата любимци на народа по най-бързия начин трябва да влезнат в съдебната зала. За национално предателство - въпреки че за втория думата "национално" не е точна.

Тръгвайте си двамцата, вредни сте!

Къде е екземплярът Орешарски. Човече, ти си министър-председателя?! Ти си главата на изпълнителната власт, и ти ли, като такъв, нареди на министъра си на вътрешните работи да трепе мирно протестиращите. Ходиш като дрогиран и очевидно се нуждаеш от студени душове. Регулярно, по няколко на ден. Ти абдикира от хората, избяга от тях, мразиш ги от все сърце, което е недопустимо за един министър-председател. Вземи се в ръце и си събери багажа, чакат те нормалните хора в държавата повече от 40 дни. Ти също си клиент на съда. Рано или късно ще ти се случи! Жан Виденов го направи от наивност, ти го правиш от наглост и абсолютно преднамерено. Цял милиард е това!

Орешарски: Правовата държава, Конституцията и законът не подлежат на ревизия

Решени сме да търсим обществено съгласие и диалог, това се посочва в изявление на министър-председателя Пламен Орешарски, съобщиха от п...

Някак встрани остава и пълничкият човечец с тогата. Той пръв взриви държавата, още на 11 май, в деня за размисъл. Безнаказаният Цацаров, за да върне социалистите на власт, инсценира "фалшификация" с уж подготвени за манипулация на изборите бюлетини. Самосезирай се, Цацаров, и се саморазследвай - за преднамерена измама с особено тежки последици. А дотогава - понеже прокуратурата поначало много бави - си подай оставката!

Какво оттук-нататък? Ами, да решават. Най-важното е, че поне засега милиардът, който Станишев и Местан искаха да си разпределят, е опазен невредим. После избори, възможно най-скоро - за да бъде отстранена шайката по-далече от хазната. Ще управляват тези, които спечелят изборите. Казано е - глас народен, глас Божи! БСП ще остане с по-малко депутати дори и от 2009 г. , а ДПС ще продължи да ни виси като воденичен камък на врата - техните избиратели вечно ще са им етнически верни.

Колкото до "Атака", за неонацистите отдавна се разбра, че занапред ще гледат пленарната зала през крив макарон. Затова са толкова пощурели.

Всякаквите приказки за "нов модел" са ала-бала. Просто трябва повече хора да гласуват. А заслугата на 40-ия ден на мирните протести е ясен като юлски ден. Занапред политиците никога няма да го забравят! И старите, и новите!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com