Е какво му е толкова на Пеевски

17589
Е какво му е толкова на Пеевски
Снимка: БГНЕС

ДаЛ съм едиколко си милиона на учителите, едиколко си на полицаите, на военните, за "Северната тангента" положиХМЕ толкова усилия, че да не ни я спрат, приходите в бюджета хвърчат - пълна идилия, ако слушаш Бойко Борисов.

И докато го слушаме, все се чудим - защо не ни изглежда така? Сигурно защото тези, които още гледат, виждат навсякъде, където е важно, само едно име - Делян Пеевски.

Задници клатят държавата!

Няма нищо обидно! "Задници", защото са отзад, на задна линия, в сянка, на втори план. Но, ако някой предпочита, може и обидно - "задниц...

За мнозина Пеевски е просто бушон - този, който използват кукловоди като Ахмед Доган, за да управляват. Това обаче не променя крайният резултат - всичко важно в ръцете на един.

Вчера, 4 януари, лъсна новината, че Пеевски се цели в "Техномаркет" - официално. Не е някаква особена изненада, след като веригата беше считана за част от империята на Цветан Василев, докато банкерът и депутатът на ДПС бяха първи приятелчета. И е симптоматично как все в едни и същи ръце отива голямата баница.

Достатъчно е само да се погледнат декларация номер едно и номер две на Пеевски за това дали има конфликт на интереси, та да умреш от смях през сълзи. Придобил е четири чужди компании - как, с какви пари, какви са тези компании, къде са, с какво се занимават - ма няма проблем, кой ли му дреме. Така де - друго си е да е наш човек, няма да се задълбочаваме сега. Особено в краснописа на декларациите - може да е дал на някое другарче от първи клас да му ги напише. Все пак за 2015 година в Сметната палата срещу името на Пеевски все още стои симпатичният надпис "уведомление".

Тази сутрин, в купищата коментарни сутрешни телевизионни студия, куп "експерти" се скъсаха да предполагат защо млад, 35-годишен мъж, е убил жена си и малкото им дете. Дългове ли имал, нова любов ли, проблеми от лично естество ли - отиде телевизионно време, равносилно на цял роман. И нито дума за Пеевски. Нито един коментар откъде има 909 000 лева да внесе в "НСН Инвестмънт", с която всъщност иска да вземе половината от "Техномаркет". Депутатската заплата, май-май, не стига за такива спестявания. И докато убийството в Пловдив касае роднините на погубените, то сделката за "Техномаркет" касае далеч повече хора - тези, които пазаруват от веригата, тези, които са ѝ конкуренти, както и тези, които биха били засегнати в съвсем други сектори, защото Пеевски има още една сфера за директно и индиректно влияние.

Кримските войни на Доган!

И какво излезе накрая?! Доган бил руският агент в ДПС; Местан - турският. Доган "опаковал" про-руската си агентурна дейност с фалшива з...

Само коментарите останаха - защото прокуратурата официално отказа миналата година да се занимава с Пеевски точно по този параграф. Държавното обвинение реши да не проверява доходите на Пеевски за точно определен период, в който има значими имотни покупки.

В България все още мнозинството избиратели се информират от телевизията. И когато там си говорим за битовизми, които не засягат всички ни, така ще е. "Въздействието на емоцията е класическата техника, която се опитва да блокира способността на хората да правят рационален анализ и в крайна сметка, до голяма степен ги лишава от способността на критично мислене. Освен това, използването на емоционален фактор позволява да се отвори вратата на подсъзнанието, за да се насложат там мисли, желания, страхове, принуда или постоянен модел на поведение". Това казва големият американски лингвист Ноам Чомски по отношение на медиите. Спомнете си го следващия път, когато ви домързи да надникнете отвъд кръвта и сълзите, които се изливат от телевизора.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com